Cau la primera nevada de l'hivern al Port

Es mantenen els avisos per fort vent i mala mar

Imatge de la nevada d'este dimarts, al Port.
Imatge de la nevada d'este dimarts, al Port. | @joelduraports
Redacció
17 de gener del 2023
Actualitzat a les 16:45h
El canvi de la situació metereològica s'està deixant notar de valent arreu del país, també a les Terres de l'Ebre. De temperatures anòmales per altes en el que portavem d'hivern, hem passat a mitjans de gener a la situació contrària. Vent, mala mar i fred fins al punt que les precipitacions que han començat a caure este dimarts, de manera intermitent, són de neu al Port. En alçades de l'entorn dels 1.300 metres a la serradada ebrenca la neu està agafant, tal com es veu en este vídeo que ha compartit a les xarxes socials joelduraports:
Pel que fa a la resta del país, la neu ja va arribar ahir amb força i va deixar una dotzena de carreteres afectades. Els principals problemes de circulació es produeixen al Pallars Sobirà, l'Aran i l'Alta Ribagorça.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) encara tenyix dels avisos groc i taronja -perill moderat i alt- bona part del país fins al dijous.

De fet, l'avís pel vent ha fet recuperar el Pla Alfa dels Agents Rurals per risc d'incendi. En nivell 2 de 3 se situen les comarques del litoral des del Montsià fins al Maresme a banda de la totalitat de les Terres de l'Ebre i la Catalunya Central. 

També es manté activada l'alerta del pla Procicat per fort onatge que està afectant este dimarts tot el litoral català, excepte a l'Alt Empordà. Les onades poden superar els quatre metres d'alçada, per la qual cosa es recomana no acostar-se a les zones on trenquen i respectar els tancaments que facen les autoritats municipis a les zones costaneres. xxx