La URV crea l'Institut Universitari de Recerca en Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica

Se centrarà en l'estudi del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre com a "espais especialment sensibles al canvi climàtic ", i sobretot en el Delta de l’Ebre

La Badia dels Alfacs, al Delta de l'Ebre.
La Badia dels Alfacs, al Delta de l'Ebre. | Wikimedia Commons
Redacció
12 de gener del 2023
Actualitzat a les 19:37h
L'IU-RESCAT és el nou Institut Universitari de Recerca en Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Es posa en marxa amb el desenvolupament d'un pla estratègic des d'enguany fins al 2027. L'UI-RESCAT es vol convertir en un centre d'excel·lència i referència regional internacional i l'han impulsat un centenar d'investigadores i investigadors de disset grups de recerca consolidats de la URV de tots els àmbits del coneixement. A final de l'any passat es va constituir el seu consell i es va nomenar Enric Aguilar com a director. Aguilar és professor del departament de Geografia i investigador del Centre en Canvi Climàtic (C3).

El nou institut de recerca se centrarà en l'estudi del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre com a "espais especialment sensibles al canvi climàtic i fortament implicats en la transició energètica", i sobretot en el Delta de l’Ebre, que destaquen com "un laboratori d'experimentació idoni" per a les seues recerques.