1 de 10

La CUP acusa ACCIONA d'estafar Tortosa amb el contracte de la recollida de residus

La CUP Tortosa ha qualificat de fracàs el contracte de l'Ajuntament de Tortosa amb l'empresa ACCIONA per la recollida de residus i manteniment de la via pública.

La CUP de Tortosa ha denunciat la gestió dels residus per part de l'empresa ACCIONA a Tortosa | Cedida
per Aguaita, Tortosa | 29 de novembre de 2022 a les 18:42 |
Selene Alberich, membre de l'assemblea de la CUP, ha recordat que el grup municipal ja va advertir fa quatre anys quan es va adjudicar el servei ACCIONA, que no era un bon contracte, ja que "hipotecava la ciutat a deu anys amb un model de recollida del segle XX i que seria impossible arribar a les demandes del PRECAT del 65% de recollida selectiva el 2035". En este sentit, ha recordat que va ser l'únic grup municipal que hi va votar en contra.
 
"El temps ens ha donat la raó" ha afirmat Alberich "som amb diferència el pitjor municipi de la comarca en percentatge de recollida, molt lluny dels objectius marcats per la pròpia alcaldessa de passar del 25% al 60% de recollida selectiva en deu anys". I és que segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya el 2021 Tortosa se situava en el 33,47%, lluny de la mitja de Catalunya (46%) i de la comarca del Baix Ebre (43%).
 
Alberich ha recordat que la Generalitat penalitza econòmicament els municipis que reciclen malament i que el cànon per tona no reciclada augmenta cada any. "En el que portem de contracte, la mala gestió d'aquest ens ha costat un milió d'euros a totes les tortosines, i si la cosa no canvia, ens costarà un milió més d'aquí a tres anys" ha explicat la cupaire.
 
En este sentit, els anticapitalistes "han exigit responsabilitats polítiques a l'alcaldessa Meritxell Roigé i al regidor Domingo Tomàs, i han demanat que es realitzi una auditoria externa per revisar el compliment de les clàusules i iniciar un règim de sancions o escindir el contracte si es detecten irregularitats".
 
Finalment, els cupaires han presentat una campanya que pretén explicar a la ciutadania Tortosina "el cost que està tenint el fracàs d'aquest contracte i la falta de mires del govern de Junts" amb el títol Acciona ens tima a Tortosa.
 

 

Participació