El festival Festi P-Art buscar trencar estigmes i promoure la salut mental a través de l’art

El certamen tindrà lloc el 10 de desembre a Tortosa amb artistes com el ballarí Roberto Olivan

D'esquerra a dreta: Violeta Lleixà i Josep Lanau, impulsors del festival; i Hernan En H, un dels artistes que participarà de la primera edició del festival P-Art
D'esquerra a dreta: Violeta Lleixà i Josep Lanau, impulsors del festival; i Hernan En H, un dels artistes que participarà de la primera edició del festival P-Art | Cedida Festival P-Art
Aguaita.cat
29 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:18h
El festivalFestiP≈ART és una iniciativa que forma part del projecte P≈ART promogut pels jovesebrencsVioletaLleixà i JosepLanau. Tal com han explicat avui en roda de premsa, on també ha participat un dels artistes HernanEnH, «el festival és una branca més del nostre projecte, on l'art ens acompanyarà en totes les seues vessants a través d'actuacions, tallers, estands i activitats. Volem trencar estigmes, promoure l’art i la salut mental amb el projecte i amb el festival. Esperem que esta jornada ens ajude a donar-nos més visibilitat».

El festival tindrà lloc el dia 10dedesembre al passeig central i a la Nau del ParcTeodorGonzález de Tortosa, de les 10delmatí a les 11delanit, amb entradalliure. En esta primera edició hi participaranartistesdestacats com el ballarí i coreògrafRobertoOlivan, que farà una performance mentre l’il·lustradorHernanEnH protagonitzarà un live painting; la CiaSinèrgia amb l’obrateatralEncenalls, l’artista de reggaeJuaNaMaN, l’espectacle Màgia és MàgiadeRiureMàgic; el DJKrøatøan, l’intèrpret JusepRuiz i la seua banda, el duetmusicalClàudiaXiva i JosepLanau i el viatge sensorial d’artsvisuals i músicad’AlbaG. Corral i JosepLanauFranch.

A més de les diferents intervencions musicals i artístiques, el festival oferirà dos propostes més, els tallers i els estands. En tots dos espais hi haurà la possibilitat per part del públic, de participar en diferents activitats creatives. Pel que fa als tallers, s’oferiran de dibuix, música, escriptura i teatre i seran un tast del treball que es realitzarà en el projecte P≈ART. Són l’únic espai on es demana inscripció prèvia, que es farà al mateix moment. Quant als estands, s’hi podran fer activitats de fotografia, literatura i il·lustració, entre altres. Per completar la jornada hi haurà servei de barra, amb beguda i menjar. D’altra part, a les 20 hores se sortejarà el live paiting creat per Hernan En H i un any de subscripció al club P≈ART.

El projecte P≈ART, en què s’encabeix el Festi P≈ART, està actualment promovent un finançament col·lectiu (a través de gofundme), per tal d’aconseguir els fons necessaris per a començar a caminar. Esta iniciativa pretén oferir a través de l’art, la música, el teatre, l’escriptura, la dansa i el dibuix, eines i experiències perquè la gent puga gestionar la seua ansietat. Una ansietat cada cop més present a la societat i que s’ha agreujat per la conjuntura social i econòmica, amb l’experiència d’una pandèmia que no acaba de marxar.