1 de 10
CÀRRECS PÚBLICS

Lluís Salvadó substituirà Damià Calvet al capdavant del Port de Barcelona

És un dels càrrecs públics més importants del país, que encara estava pendent d'assignació després de la sortida del partit Laura Borràs i Jordi Turull del Govern

Lluís Salvadó, en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa Rifà
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 27 de novembre de 2022 a les 10:50 |
El sotssecretari de coordinació interna d'ERC, Lluís Salvadó, serà el nou president del Port de Barcelona en substitució del membre de Junts, Damià Calvet. Ho ha avançat La Vanguardia, amb el seu nomenament, es posa fi al ball de noms per ocupar un dels càrrecs públics més importants del país que encara estava pendent d'assignació després de la sortida del partit Laura Borràs i Jordi Turull del Govern. Salvadó, però, està pendent de ser jutjat pel referèndum de l'1-O. De fet, fa tot just una setmana el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va obrir judici oral tant a ell com al president del Grup parlamentari dels republicans, Josep Maria Jové -considerats ambdós arquitectes del referèndum-, per prevaricació, malversació, falsedat documental i desobediència. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, també s'asseurà al banc dels acusats, però només per desobediència greu. Per este compte pendent amb la justícia, la trajectòria de Salvadó al Port podria ser més aviat breu en cas que la sentència siga  condemnatòria d'inhabilitació.

En qualsevol cas, el futur sou de Salvadó mentre ocupe el càrrec serà d'una mica més de 115.000 euros. El Port és una empresa pública participada per la Generalitat de Catalunya, l'Estat i els ajuntaments de Barcelona i el Prat de Llobregat, localitats on està localitzat. Com que el govern espanyol forma part de la infraestructura marítima, serà ell qui tinga l'última paraula sobre el nomenament proposat pel president Pere Aragonès.


Està previst que el sotssecretari de coordinació interna d'ERC abandone l'escó que ocupa al Parlament com a diputat per la demarcació de Tarragona. De carrera, és enginyer industrial per l'Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (UPC) i en la seva trajectòria professional va desenvolupar funcions directives durant 10 anys en l'empresa privada. Nascut a La Ràpita l'any 1969, el seu pas pel món republicà és extens. És militant d'ERC des del 1991 i ha estat president de la federació del partit a les Terres de l’Ebre (2000-2004), secretari d'organització (2004-2012), delegat del Govern a l’Ebre (2004-2010) i número quatre d'ERC com a secretari general adjunt d'Esquerra (2011-2019).
 

 

Participació