1 de 10

La Musclera Vertical guanyadora del concurs per fer un nou mirador al Canal Vell del Delta de l’Ebre

El Mirador s'ubicarà a la finca Bombita de Deltebre que forma part de la xarxa Natura 2000

La Musclera Vertical és el projecte guanyador per esdevenir un nou mirador al Parc Natural del Delta de l’Ebre | Cedida
per Aguaita.cat, Parc Natural del Delta de l'Ebre | 23 de novembre de 2022 a les 12:44 |
El projecte Musclera Vertical d’Albert Chavarria, Joana Solà i Jordi Barceló ha estat la proposta guanyadora del concurs d’idees per dissenyar un nou mirador a la bassa del Canal Vell del Parc Natural del Delta de l’Ebre. El Parc vol construir, amb la col·laboració del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic un nou mirador en este emplaçament. El mirador s’ubicarà a la finca Bombita de Deltebre, en uns terrenys propietat de l’Estat i que formen part de la xarxa Natura 2000.

L’equip guanyador del concurs s’encarregarà de la redacció del projecte executiu per a la construcció del mirador, per un import de 12.000 €.


El Parc Natural va obrir el concurs d’idees el mes d’octubre passat. S’hi han presentat un dotzena de projectes: cinc procedents de les Terres de l’Ebre, cinc de Barcelona, una de Girona i una de Mallorca. A més de l’obra guanyadora, el jurat també ha fet constatar la qualitat de dues propostes més: “Ascens al Delta” i “Conèixer el Panyo”.

El concurs ha comptat amb el suport del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya-Demarcació de l’Ebre, el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de les Terres de l’Ebre, el Servei Provincial de Costes del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i l’Ajuntament de Deltebre.

 

El projecte és obra d'Albert Chavarria, Joana Solà i Jordi Barceló Foto: Cedida


Els miradors del Parc Natural del Delta de l’Ebre s’han convertit en una de les infraestructures més populars i utilitzades pels visitants. Majoritàriament i estratègicament situats al voltant de les basses, permeten descobrir i admirar els alts valors naturals d’aquests rics, però alhora fràgils, espais naturals.

 

Participació