Set detinguts en una operació a la Pobla de Massaluca amb 27 tones de marihuana, pol·len i haixix

Una investigació conjunta de Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil acaba amb 7 detinguts al territori i 40.000 plantes decomissades a la Pobla de Massaluca

Imatge d'una de les plantacions desmantellades per la policia
Imatge d'una de les plantacions desmantellades per la policia | CME/CNP/Guàrdia Civil
Aguaita.cat
18 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:46h
Una operacióconjunta de Mossosd’Esquadra, PoliciaNacional i GuàrdiaCivil ha permès intervenir més de 50tones de marihuana en vuitgrans plantacions a les demarcacions de Barcelona i Tarragona, la majoria al Maresme, que simulaven cultius legals de cànem industrial. Hi ha 20 persones detingudes per delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Les plantacions no tenien permisos i les societats es camuflaven sota una mercantil, situant-se entre altres naus amb activitat industrial legal. La investigació es va desenvolupar en quatre fases.

La tercera fase de la investigació es va iniciar després d’haver trobat documentació en una de les entrades d'una societat mercantil situada a la demarcació a de Tarragona i que suposadament tindria relació amb les plantacions anteriorment desmantellades.

Pel que fa al que afecta directament a la demarcació de Tarragona, la plantació estava en una finca rústica de la PobladeMassaluca on es van decomissar 40.000plantes (7tones), més 15tones de cabdells de marihuana, 5 tones de pol.len de marihuana i 10quilosd'haixix. Es van detenir, del total, 7persones (5 com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública i dos per aplicació de la llei d'estrangeria.

 
La plantació més gran estava en una finca rústica situada en una zona forestal de difícil accés com a conseqüència de l'orografia del terreny. A més, tenia mesures de seguretat, i tot plegat va fer que la recerca resultés molt complexa.