1 de 10

L’Euroregió impulsa la creació d’un observatori de la contaminació pels plàstics del sud de la Mediterrània

També promou l'organització d’un fòrum internacional del Mediterrani que inclogui tota la Unió Europea

Acte de l'Euroregió a Montpeller. | Cedida
per Redacció, 6 d'octubre de 2022 a les 20:34 |
El passat dijous, 29 de setembre, se celebrà a Montpeller la jornada internacional «salvem la Mediterrània», impulsada per l’Euroregió Pirineus Mediterrània i que ha comptat amb la coordinació del Consell Econòmic, Social i Mediambiental de la regió Occitània, el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears i el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya.

El principal acord d’aquesta trobada transfronterera ha estat el de la creació d’un observatori comú per fer front a la contaminació marina pels plàstics, a més de la futura organització d’un fòrum internacional del Mediterrani que inclogui tota la Unió Europea. A més de les entitats balears, catalanes i de la regió Occitània, en formaran part d’aquest observatori els governs del País Valencià, Còrsega, Múrcia i Andalusia.


A l’acte hi participà Carole Dega, presidenta de la regió Occitània i alhora presidenta de l’Euroregió; Gerard Vives, director general de la representació del Govern de Catalunya a l’Exterior i de la Unió Europea; i Miquel Mir, conseller de Medi Ambient i del Territori de les Illes Balears.

L’Euroregió Pirineus Mediterrània és una organització de cooperació política entre el Govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i la Regió Occitània, que vol crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la integració social, mediambiental, cultural i econòmica d’aquest territori europeu.

 

Participació