1 de 10

Salut inicia la segona fase de l'ampliació i millora de l’àrea quirúrgica a l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre

El centre disposa, des del passat mes de setembre, d'un nou aparell TAC amb majors prestacions

Els treballs consten de tres fases. | Cedida
per Redacció, Móra d'Ebre | 6 d'octubre de 2022 a les 15:52 |
El departament de Salut inicia la segona fase de les obres d'ampliació i millora de l'àrea quirúrgica de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. Durant la primera fase s'han executat les obres de la nova àrea de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), que ja es troba en funcionament des de principis de setembre. Paral·lelament, s'ha treballat també en l'adequació i millora de l'Àrea de gabinets d'endoscòpia i de cirurgia menor, en la que s'ha habilitat una nova sala per a tècniques endoscòpiques, que s’està acabant d’equipar. Esta reestructuració ha comportat l'habilitació d'una nova sala d'actes, ja equipada i en funcionament. El CatSalut ha invertit en esta primera fase més d'un milió d'euros entre obra i equipament.

Durant el mes d’agost, Salut ha iniciat a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre la segona fase del projecte d’ampliació, millora i renovació tecnològica de l’àrea quirúrgica del centre. Esta segona fase inclou la reforma i ampliació de l'àrea d'esterilització, amb maquinària nova, i l'adequació i millora tant de la sala de parts com del quiròfan número 3. Una vegada finalitzada la segona fase començarà la tercera i última etapa de les obres, que inclourà l'adequació i renovació dels dos quiròfans restants. Els treballs d'obra de la segona i tercera fase s'han adjudicat per un import d'1.540.103,63 €.


Nou TAC

L'Hospital Comarcal Móra d'Ebre disposa, des del passat mes de setembre, d'un nou aparell TAC amb majors prestacions, que permet ampliar l'espectre d'exploracions i tècniques i que millora notablement la qualitat i les possibilitats diagnòstiques respecte al TAC anterior, a més de suposar una millora en la seguretat dels procediments, ja que irradia menys durant la realització de la prova i millora el temps d'exploració.


Este nou equipament, valorat en 408.034,99 €, ha estat finançat dins el Pla Inveat impulsat pel Govern d'Espanya, Projecte finançat per la Unió Europea a través del Mecanisme de recuperació i Resilència - NextGeneration EU.

 

Participació