1 de 10

El Terres Travel Festival projectarà més d'un centenar de films sobre viatges, turisme i emergència climàtica

El certamen reconeix enguany la trajectòria del periodista, productor i director de cinema Jordi Llompart

Projecció de les obres del festival en una de les passades edicions | Terres Travel Festival
per Aguaita.cat, Tortosa | 23 d'agost de 2022 a les 15:36 |
La 6a edició del Terres Travel Festival, a Tortosa, se celebrarà del 2 al 10 de setembre amb fins a 114 produccions de 34 països. El certamen especialitzat en cinema de viatges i audiovisual turístic comptarà amb films sobre viatges a prop de casa i arreu del món, amb un ull posat en la crisi climàtica a través de ficcions i documentals. De fet el festival obrirà amb el documental 'Mamody, l’últim excavador de baobabs', una producció sobre com els habitants de la regió d'Ampotaka (Madagascar) utilitzen els baobabs per emmagatzemar aigua, un bé que escasseja. El certamen, que enguany torna a ser del tot presencial, reconeixerà la trajectòria del periodista, productor i director de cinema Jordi Llompart.

El certamen especialitzat en cinema de viatges i audiovisual turístic reunirà 114 pel·lícules, entre documentals, curtmetratges i espots publicitaris que es projectaran en diversos espais del Museu de Tortosa, al recinte modernista de l'antic escorxador. El certamen també comptarà amb la presència de directors, productors, professionals del cinema i del turisme d'arreu del món.


Entre la programació també destaca 'Un viatge extraordinari', un treball que recorre quinze ciutats espanyoles amb vestigis catalogats com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. El festival també posarà èmfasi en l’impacte de l’activitat humana en el medi natural, amb pel·lícules com 'Estimat plàstic - Una història d’amor tòxic', que repassa com des de la dècada de 1950, el plàstic ha revolucionat els nostres estils de vida.

La major part de curtmetratges i llargmetratges documentals estaran subtitulats al català.


Jordi Llompart, premi Terres Pioneers

Enguany, el festival reconeixerà la trajectòria del periodista, productor i director de cinema Jordi Llompart, amb el premi Terres Pioneers. Llompart ha produït i dirigit pel·lícules, sèries documentals per al cinema i televisió i ha impulsat altres projectes innovadors de cinema IMAX i 3D. Entre els seus darrers treballs destaca 'The Last Wild', un llargmetratge documental on reivindica la recuperació dels vincles dels éssers humans amb la naturalesa. També ha dirigit 'The World of the Fatimids', basada en la dinastia fatimita que va controlar el nord d’Àfrica ara fa de mil anys.

La gala d'entrega de premis del Terres Travel Festival recupera la presencialitat després de dos anys de pandèmia i se celebrarà el divendres 9 de setembre al restaurant Racó de Mig Camí de Tortosa. L'acte reunirà professionals del sector i estarà presentat per l'actriu Ivana Miño.  Paral·lelament, el congrés TerresLAB explorarà les noves tendències en l’ús de l’audiovisual en l’àmbit turístic.

 

Participació