Arranquen les Festes Majors de les Cases d'Alcanar 2022

Activitats de tota mena tindran lloc entre el divendres 12 i el diumenge 21 d'agost

Detall del port de Les Cases. | Oficina de Turisme d'Alcanar
per Aguaita.cat, Les Cases d’Alcanar | 11 d'agost de 2022 a les 16:00 |
Demà divendres 12 d'agost, a les 19:00 de la tarda, inicien les Festes Majors de les Cases d'Alcanar 2022, que duraran fins al diumenge 21 d'este mes. Les propostes de l'edició d'enguany són variades, i destinades a diferents públics, des d’activitats infantils, oci per a joves, exposicions culturals, espectacles musicals, una jornada divulgativa sobre la dona i el món mariner, fins als tradicionals correbous i la resta d'espectacles taurins.

Des de l'Ajuntament del municipi celebren que este ha estat l’any de "tornar a la normalitat, eliminar restriccions i emprendre de nou totes les festivitats pròpies del municipi; però també l’any en què hem pogut recuperar les abraçades amb la família i amistats, i les Festes d’Agost, amb la seua flaire d’aigua de mar i les ganes de tothom de descansar i passar-s’ho bé".


En aquest context i per aquestes dates, els carrers més cèntrics de les Cases tornen a ser per a ús exclusiu de vianants, una iniciativa amb la finalitat que els habitants siguen els protagonistes, amb espais segurs per al passeig i l’oci familiar. És una mesura que el consistori canareu ja va posar en pràctica l’any passat, i que anirà perfeccionant amb les aportacions de la ciutadania.

D'altra banda, Alcanar, Les Cases i Alcanar-Platja recorden la importància de mantenir els espais lliures d'agressions sexuals i comportaments sexistes, racistes i LGTBIfòbics. La línia d'atenció a les dones en situació de violència és un servei de 24 hores gratuït i confidencial, el 900 900 120. 


Divendres, 12 d'agost
El divendres es farà la prèvia de les festes, començant la inauguració, a les 19:00 h, de les exposicions de pintura, "Pitxó", de l’artista Llagostera, i "Sirenes de les Cases" de l’artista Marlene Kay Osuna; totes dos a la sala d’exposicions del Pòsit de pescadors, i romandran obertes cada dia de festes. Seguim a les 20:00 h amb la inauguració de l’exposició de dibuix, pintura i ceràmica de l’Escola Municipal d’arts Plàstiques d’Alcanar, a la Llar de Jubilats, que romandrà oberta fins a les 21:00 h, i es podrà visitar al llarg de totes les festes.

A les 20:30 h comença la festa al recinte portuari, de la mà del concert de l’Orquestra Nueva Etapa, i continua a les 00:00 h amb el ball de gala. Les pubilles obriran el ball amb un vals i un pasdoble. Tot seguit, hi haurà l’actuació de Dj Pedrito i Dj Pol Nolla.

Dissabte, 13 d'agost
El dissabte arranca a les 10:00 h amb la 14a Trobada d’intercanvi de plaques de cava, a la Plaça Ramon Pous, que romandrà oberta fins a les 13:30 h. A la tarda, a les 18:00h tindrà lloc l'exposició d’artesania d’acer, pedres esotèriques i caragols de mar, a càrrec del Sr. Martin Lorente, que romandrà oberta fins a les 21:00 h, i es podrà visitar en diferents dies al llarg de les festes.

A la nit, a les 00:00 h tindrà lloc el ball de gala amb l’orquestra Montesol, al recinte portuari. Les pubilles obriran el ball amb un vals i un pasdoble. Tot seguit, hi haurà l’actuació de Dj Joan Qveralt i Dj Pedrito.

Diumenge, 14 d'agost
El diumenge arrenca a les 16:00 h amb el Tardeo Remember Long Play VS Deep Play, al Pub Castor, que durarà fins a les 22:00 h. I a les 19:00 h el recinte portuari acollirà el V Concurs de “retalladors” amb vaques de la ramaderia Eliseo. I a les 20:00 h, a la Platja Bandera Blava Marjal tindrà lloc l'Espectacle Al Marjal “Hopa-li”, de la Companyia Tot Circ, amb la col·laboració d’Ameiba.

A les 00:00 h torna el ball de gala al recinte portuari, amb l’orquestra Màxima, i tot seguit, hi haurà l’actuació de Dj Marc Sorolla i Dj Pol Nolla.

Dilluns, 15 d'agost
Inicien les activitats taurines a les 07:30 h i 8:30 h amb el bou capllaçat de la ramaderia Mansilla, amb sortida del recinte portuari i recorregut pels carrers del municipi. I a les 11:00 h té lloc el Segon Vermut electrònic amb Dj Fonset, Dj Rafa i Dj Jordiet, a cruïlla C/ Isaac Peral amb c/ Verge del Carme, fins a les 15:00 h i hi haurà degustacions.

A les 20:00 h es celebrarà, al recinte portuari, la Missa en honor a la Mare de Déu d’Agost. I al 23:00 h el concert del 175è aniversari de la Banda Municipal de Música d’Alcanar, amb la col·laboració del Grup de Teatre Gresol.

Dimarts, 16 d'agost
El dimarts començarà a les 10:00 h del matí, amb una exposició fotogràfica sobre el paper de la dona en el món mariner de les Cases, que romandrà oberta fins a les 13:00 h. I a les 12:00h tindrà lloc l'esdeveniment In memoriam José Miguel Escala “Manchon”, organitzat per la Comissió d’Entitats Les Cases, al recinte portuari. 

A les 19:00 h arranca la tarda de bous de la ramaderia Ozcoz al recinte portuari. A les 20:00 h, el mateix recinte acollirà l'exhibició de twirling, a càrrec del Club Twirling Alcanar i a les 22:00 h el bou mecànic de foc, a càrrec de Tradició Canareva. Les activitats de dimarts finalitzen a les 22:30 h, amb el bou embolat de la ramaderia Ozcoz.

Dimecres, 17 d'agost
El dimecres arranca a les 10:30 h amb una Water Party, amb inflables aquàtics infantils, a Rocatallada. Continua a les 11:00 h amb l'exposició dels dibuixos de l’alumnat de l’Escola Marjal per al programa de festes, amb la col·laboració d'AFA Escola Marjal, que romandrà oberta tot el dia al recinte portuari.  
A les 18:00 h de la tarda esdevindran activitats infantils, que comptaran amb racons d'equilibri, habilitats, jocs i més, a la Plaça del Barranc, fins a les 20:00h. 

La tarda de bous de la ramaderia Raúl Izquierdo iniciarà a les 19:00 h, on a les 20:00 h es durà a terme l'exhibició de Dansa “BALLA” a càrrec de l’Escola JasDansa, de la Ràpita i a les 22:30 h tindrà lloc la Mini Disco infantil, “Canta i balla”, dos hores per gaudir al ritme de les cançons més actuals i la música infantil. Durant l’espectacle es farà entrega dels premis als dibuixos finalistes de la portada del programa de festes.

Dijous, 18 d'agost
El dijous a les 16:00 h es durà a terme un Tardeo amb Dj Marc Sorolla i Dj Pol Nolla, al Pub Castor, fins a les 22:00 h. 
A la vegada, a les 18:00 h es celebrarà el dia de les atraccions, durant el qual es podrà pujar en les atraccions per només 2 € al Passeig del Marjal. 

Continuen les activitats taurines a les 19:00 h amb la tarda “novilles” i vaquetes de la ramaderia Germans Princep, al recinte portuari, i continuarà a les 22:00 h amb el nou mecànic de foc, a càrrec de Tradició Canareva i a les 22:30 h amb el bou embolat de la ramaderia Germans Margalef Sanjuan. 

A les 00:00 h es celebra al recinte portuari, la NIT JOVE, amb l'actuacio de Dj Xibeka i el concert de Suu a la 01:00 h, on la cantautora barcelonina presentarà el seu nou disc, “Karaoke” i altres èxits. Tot seguit, vindrà l'actuació dels Dj Marc Sorolla, Xavi Reverté i Pol Nolla.

Divendres, 19 d'agost
El divendres la festa és la protagonista, començant pel Vermut electrònic de les 12:00 h fins a les 15:00 h al Pub Castor; i seguint amb la Tardeo Remember de les 18:00 h fins a les 22:00 h, de la mà de Dj Fonset, Dj Rafa i Dj Jordiet, a cruïlla C/ Isaac Peral amb c/ Verge del Carme. 

La tarda de bous de la ramaderia Ivanet comença a les 19:00 h al recinte portuari. A la nit, a les 00:00 h té lloc el ball de gala amb l’orquestra La Tribu. Tot seguit, hi haurà l’actuació de Dj Joan Qveralt i Dj Pedrito, al recinte portuari.

Dissabte, 20 d'agost
El penúltim dia de festes de Les Cases comença a les 18:30 h amb la festa infantil de l'escuma, a la Plaça del Barranc i continua a les 19:00 h amb la tarda de vaquetes de la ramaderia Mansilla, amb el patrocini de Penya les Faraones, al recinte portuari.

A les 20:00 h, al mateix recinte portuari, té lloc el concert amb l’Orquestra Nueva Era; a les 22:00 h el bou mecànic de foc, a càrrec de Tradició Canareva; a les 22:30 h el concurs de bous embolats de la ramaderia Mansilla. I per últim a les 00:00 h el ball de gala amb l’orquestra Nueva Era. Tot seguit, hi haurà l’actuació de Dj Joan Qveralt i Dj Pedrito.

Diumenge, 21 d'agost
Les festes del municipi conclouran a les 19:00 h, amb la tarda de bous de la ramaderia Gallo, amb exhibició de, retalladors de les Terres de l’Ebre, al recinte portuari. A les 20:00 h actuarà el Club Ballet Alcanar en el Festival de Dansa. I a les 23:00 h s'acomiadaran les festes amb el castell de focs d'artifici aeris i aquàtics, a càrrec de la Pirotècnia Tomàs, al Passeig marítim del Marjal.
 

Dibuix del cartell promocional de les Festes Majors 2022 Foto: Ajuntament d'Alcanar

 

Participació