Deu pobles de la Ribera d'Ebre opten per contractar conjuntament la gestió de l'enllumenat públic

El consell comarcal impulsa la posada en marxa del procediment administratiu per fer possible la gestió integral del servei

Redacció
04 d'agost del 2014
Imatge del darrer ple del consell comarcal de la Ribera d'Ebre.
Imatge del darrer ple del consell comarcal de la Ribera d'Ebre. | consell comarcal Ribera d'Ebre
Imatge del darrer ple del consell comarcal de la Ribera d'Ebre. Foto: consell comarcal Ribera d'Ebre

El consell comarcal de la Ribera d’Ebre impulsa la posada en marxa del procediment administratiu per fer possible la gestió integral del servei d’enllumenat públic exterior de deu pobles de la comarca. Concretament, els pobles que s’han acollit al conveni de col·laboració interadministrativa aprovat pel ple són Benissanet, Darmós (Tivissa), Garcia, la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Miravet, Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre, Tivissa i Vinebre.

Este conveni de col·laboració interadministrativa i els plecs de clàusules tècniques, administratives i econòmiques han de permetre millorar l’eficiència i l’estalvi energètic de l’enllumenat exterior, la disminució de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, la limitació del flux lluminós nocturn i de la contaminació lumínica, i la reducció de l’anomenada llum intrusa o molesta als deu pobles que s’han acollit al projecte.

Segons el president del consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, este projecte “d’eficiència energètica marcarà un abans i un desprès dels consells comarcals, no només de la comarca de la Ribera d’Ebre”. Segons Jordi Jardí “estem treballant amb uns tants per cent d’estalvi que no s’esperava ningú i esperem que abans de finalitzar la legislatura, els deu pobles que s’han acollit al projecte puguen tenir totes les lluminàries canviades i estalviar-se més del cinquanta per cent del que estan pagant a dia d’avui, complint la normativa d’eficiència energètica i de contaminació lumínica”.

Cal recordar que el Consell Comarcal del Baix Ebre, en el mateix sentit, ja ha adjudicat el primer contracte que es coneix en l'àmbt estatal sobre subministrament energètic i servei integral mancomunat d’enllumenat públic. Este contracte mixt de servei i subministrament dóna servei a 5 dels 14 municipis de la comarca del Baix Ebre: Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls i Xerta.


El darrer ple comarcal també va aprovar els comptes generals corresponents a l’exercici de 2013 i un pla econòmic financer pel 2014 "destinat al compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera", explica en una nota de premsa. Igualment es va prendre en coneixement la baixa del càrrec de conseller comarcal d’Eduard Masip, conseqüència de la seva renúncia al càrrec d’alcalde i regidor de la Torre de l’Espanyol.