Un nen de tres anys, a punt d'ofegar-se a la piscina municipal d'Amposta

El SEM va practicar les tasques de reanimació cardiorespiratòria i va traslladar l'infant a l'UCI de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona on es troba en estat crític

per Aguaita.cat, Amposta | 30 de juny de 2022 a les 09:18 |
Piscina municipal d'Amposta | Arxiu
Gran ensurt ahir a la tarde a la piscina municipal d'Amposta. Un xiquet de tres anys va haver de ser traslladat per la Unitat d'Emergències Mèdiques (SEM) fins a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona a conseqüència d'un ofegament no mortal a l'interior de l'aigua.

L'avís va ser rebut a les 18.05 hores i el SEM va enviat dos unitats terrestres, una ambulància medicalitzada i una bàsica. Abans del trasllat se li va practicar la reanimació cardiorespiratòria (RCP) i una vegada estabilitzat se'l va intubar fins a arribar al centre hospitalari on resta a l'UCI. El seu estat continua sent crític.


Els fets van ocórrer a la piscina municipal coberta, a la piscina petita (on van els infants), mentre el xiquet estava fent un curset. La ràpida actuació del socorrista va permetre salvar la vida del xiquet, ja que es va llançar a la piscina tan aviat va veure que el nen bracejava. 

Els Mossos d'Esquadra i del govern municipal estan investigant les causes del succés.

 

Participació