Els Bombers confien en donar per estabilitzat el foc de Corbera d'Ebre durant la pròxima matinada

Una trentena d'efectius continuen treballant per aturar el cap de l'incendi a la carretera TV-7333

Centre de comandament avançat de l'incendi de Corbera d'Ebre.
Centre de comandament avançat de l'incendi de Corbera d'Ebre. | ACN
Redacció
16 de juny del 2022
Actualitzat a les 20:01h
ACTUALITZACIÓ 20 HORES: Les previsions dels Bombers

Els Bombers confien en donar per estabilitzat el foc de Corbera d'Ebre (Terra Alta) durant la pròxima matinada. El cap de la regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre, Ricard Expósito, ha exposat que a mitja tarda d'este dijous bona part del perímetre està estabilitzat i sense revifades, especialment a la zona posterior de l'incendi. Això fa ser "relativament optimistes" els Bombers, juntament amb el fet que el cap de les flames s'intenta aïllar entre conreus. Durant la tarda està previst que cremen "illes" forestals que hi ha entre camps amb l'objectiu d'aturar-les quan arriben a la carretera TV-7333, que connecta Vilalba dels Arcs i la Fatarella. El punt crític és un bosc allargat que seguix la mateixa direcció que la marinada.

INFORMACIÓ 16 HORES: Estabilitzat el 90% del perímetre

El 90% del perímetre de l'incendi de Corbera d'Ebre està estabilitzat. Els Bombers continuen concentrats en el cap actiu del foc, que s'ha dixat cremar i es vol confinar abans que arribe a la carretera TV-7333 de la Fatarella. El cap de la regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre, Ricard Expósito, ha apuntat que cal superar "el risc diari", des del migdia fins al vespre, quan el garbí pot revifar els punts calents. "Som optimistes, però fins que no passe no donarem el foc per estabilitzat", ha afegit. El cap d'Emergències ha insistit que "no es poden permetre" que revife, però treballaran "amb els mínims recursos per mantenir els nivells de seguretat" i poder enviar reforços a la resta d'incendis.
 

Imatge aèria de la fumerada de l'incendi de Corbera d'Ebre. Foto: Agents Rurals


Expósito ha concretat que el 10% que queda actiu està dins "uns eixos de confinament" que a curt termini "no preocupen". "Entre la carretera de Vilalba i el foc hi ha una franja de conreus i som optimistes", ha detallat. Per tant, confien que el foc no s'estenga fins més enllà de la TV-7333, si bé els preocupa que el vent puga causar salts de les flames. Este dimecres en van detectar de fins a 200 metres. Amb tot, no donaran l'incendi per estabilitzat fins que no acabe "el període de risc", que s'allargarà fins les vuit del vespre, a causa del vent.

Fins al migdia hi han treballat 35 vehicles d'aigua, una avioneta i un helicòpter. Els dos mitjans aeris descansaran fins a mitja tarda, per tal de tenir el màxim temps de vol disponible quan bufe la marinada. Si l'evolució de l'incendi és favorable, s'alliberarien quatre vehicles per tal de destinar-los a altres focs d'arreu del país.

Pel que fa als explosius, Expósito ha detallat que durant este dijous han detectat menys detonacions. De tota manera, s'ha mostrat prudent perquè les bombes reaccionen amb les altes temperatures causades pel foc, i ha comentat que mantenen actives totes les mesures de seguretat per als membres del cos.