El consell del Baix Ebre impulsa el primer contracte mancomunat d’enllumenat públic

En formaran part els municipis d’Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls i Xerta | Pot generar un estalvi de 40.000 euros anuals

per Redacció , Tortosa, 28 de juliol de 2014 a les 16:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatge de recurs d'un fanal. Foto: Miquel Badia

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha adjudicat el primer contracte que es coneix a nivell estatal sobre subministrament energètic i servei integral mancomunat d’enllumenat públic. Este contracte mixt de servei i subministrament dóna servei a 5 dels 14 municipis de la comarca del Baix Ebre: Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls i Xerta.


El president de l’ens comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “este contracte permetrà aconseguir una major eficiència energètica atès que dóna un millor servei amb menys consum”. Anualment este menor consum es xifrarà amb 294.804kWh.

Esta disminució, tal i com ha emfatitzat Soler, causarà “un estalvi per als cinc municipis afectats”. De fet, es pot generar un estalvi econòmic aproximat de 40.000€ anuals en global per als 5 municipis, un 50% del qual anirà destinat a amortitzar el cost de les inversions que ascendeix a 18.000€. També cal esmentar que este contracte permetrà complir amb la normativa vigent en quant a prevenció de la contaminació lluminosa i eficiència energètica.


L’acord té una durada de 12 anys i l’estalvi energètic és del 55%. Es preveu que este nou sistema es puga posar en funcionament en un període aproximat de cinc mesos. Un cop fetes les inversions, el Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del CODE, s’encarregarà del seguiment i el control de la contracta assegurant, d’esta manera, que els objectius establerts s’acomplisquen.

 

Participació