EL TEMPS

Una massa d'aire càlid del nord d'Àfrica arribarà a Catalunya esta setmana

El sol i les altes temperatures seran protagonistes a bona part del país durant els pròxims dies

Les temperatures es preveuen altes per l'època de l'any | Agustí Descàrrega
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 30 de maig de 2022 a les 17:01 |
Després d'un cap de setmana radiant a Catalunya, amb el permís del Pirineu, que ha vist com diumenge creixien nuvolades i descarregava una important tempesta al Ripollès, les altes temperatures i el sol i ens acompanyaran gran part de la setmana. Ara bé, ara com ara no es preveu, almenys a mitjà termini, un episodi amb temperatures tan elevades com les que va haver el cap de setmana passat.

A partir d'este dilluns hi ha les condicions perquè es puguen formar alguns ruixats i tempestes cap al sector del Pirineu. Fora d'esta zona, es mantindran el sol i unes temperatures semblants a les de diumenge. A partir de dimarts, anirà arribant a casa nostra una massa d'aire càlid del nord d'Àfrica que farà que la temperatura comence a pujar. Tot plegat, també, amb domini de l'anticicló. Hi haurà sol, més estabilitat i ja sense risc de precipitació durant la tarda.

 

El dimecres, la situació és força semblant. Potser es veuran alguns núvols baixos a trams de la costa al matí i núvols d'evolució al Pirineu, però sense precipitacions. Les temperatures continuaran en augment de cara a dijous, amb l'única novetat que hi haurà núvols de pertorbació a l'oest de la península, el que farà incrementar el risc de precipitació a la tarda en el sector occidental del Pirineu.

El divendres es presenta amb un ambient càlid i màximes que poden arribar als 35 graus a punts de ponent. A la resta del territori, les temperatures estaran més a ratlla, però continuaran sent altes per l'època de l'any. El risc de precipitació encara es mantindrà al sector occidental del Pirineu.

Altres notícies que et poden interessar
 

 

Participació