1 de 10

S’inauguren les obres del nou dipòsit d’aigua del Poble Nou i els Eucaliptus

L’actuació ha consistit en la construcció d’un nou dipòsit i la renovació de la canonada que abasteix els dos nuclis del municipi, multiplicant per vuit la capacitat d’emmagatzematge

Inaguració de les obres del nou dipòsit d’aigua del Poble Nou, que millorarà el subministrament d’aquest nucli i dels Eucaliptus | Ajuntament d'Amposta
per Aguaita.cat, Amposta | 18 de maig de 2022 a les 13:02 |
El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, i l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyats pel delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, entre d’altres autoritats, han inaugurat avui les obres que milloraran la garantia en el subministrament d’aigua del municipi, concretament la dels nuclis de Poble Nou i els Eucaliptus.

Els treballs inaugurats avui han consistit en la construcció d’un nou dipòsit d’aigua, ubicat al nucli de Poble Nou, amb capacitat per emmagatzemar 600 m3, i la renovació de la conducció d’aigua que subministra els nuclis de Poble Nou i els Eucaliptus. La inversió total dels treballs, executats per Agbar segons l’estipulat en el contracte de gestió, ha estat de més de 252.600 euros i han comptat amb un ajut de l’ACA de 81.000 euros.


El nou dipòsit multiplica per vuit la capacitat d’emmagatzematge d’aigua del municipi, que fins ara únicament disposava d’un dipòsit de 70 m3, podent així garantir l’aigua durant els mesos d’estiu quan es produeix un major increment de la demanda a causa del turisme.

Més de 80 MEUR en cinc anys


L’ACA, entre 2016 i 2021, ha convocat i adjudicat cinc línies d’ajuts, amb una inversió total de 80 milions d’euros, amb l’objectiu de millorar l’abastament d’aigua municipal. Les actuacions subvencionades s’han centrat, principalment, en incrementar la garantia en el subministrament a través de noves captacions, construccions de nous dipòsits i millora de les xarxes existents, entre d’altres. 

 

 

Participació