1 de 10
el temps

Arriba l'estiu: els termòmetres superaran els 30 graus a mig Catalunya

Els valors màxims de temperatura poden arribar fins als 36 °C aquest dimecres

Un termòmetre de farmàcia marca 35 °C | ND
per L.G., Barcelona, Catalunya | 16 de maig de 2022 a les 14:29 |
Encara que no de manera oficial, els termòmetres ens mostren que l'estiu ja és aquí. Les temperatures màximes a mig Catalunya superaran els 30 graus aquest dilluns, fet que amb tota probabilitat es mantindrà durant bona part de la setmana. La màxima del país serà de 32 °C aquest dilluns, mentre que dimarts aquest valor pot alçar-se fins als 35 °C i dimecres fins als 36 °C.
 

Així doncs, aquest topall dels 30 graus s'assolirà a les Terres de l'Ebre, a la demarcació de Lleida i a les comarques de la Catalunya Central, mentre que al litoral i al prelitoral, a més de la demarcació de Girona, els termòmetres oscil·laran com a màxim entre els 25 i 29 graus. Pel que fa al Pirineu i al Prepirineu, els valors també poden arribar fins als 28 °C.
 
Pel que fa al temps, la calor anirà acompanyada del sol. La previsió de pluges és pràcticament escassa, i només es pot produir algun ruixat puntual a la Cerdanya i al Ripollès durant les tardes de dilluns i dimarts. De cara al dimecres, sí que es poden produir pluges acompanyades de tempesta en punts del Pirineu.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

 

 

Participació