Professors de l’Institut de Tecnificació d’Amposta responen a la denúncia contra el confinament d’alumnes per no tenir la pauta completa

“Constatem que amb el nostre treball els alumnes en cap cas s’han trobat amb un mur sinó amb un canal perquè puguen continuar aprenent”, afirmen en el comunicat

Redacció
23 de febrer del 2022
Actualitzat a les 17:58h
Imatge de l'Institut de Tecnificació d'Amposta.
Imatge de l'Institut de Tecnificació d'Amposta. | Cedida
L’equip docent de segon de Batxillerat de l’Institut de Tecnificació d’Amposta ha emès un comunicat en què rebutja els arguments amb què quatre pares del centre van presentar una denúncia, el mes passat, contra el confinament d’alumnes pel fet de no tenir la pauta completa de vacunació contra la covid-19, per considerar que esta mesura comportava una vulneració de drets.

Davant esta informació, l’equip docent exposa que el professorat ha seguit el protocol establert pel centre segons les indicacions del Departament d’Educació i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. També recorda que “el professorat ha atès els alumnes confinats amb mesures alternatives a la presencialitat per tal que estos alumnes continuen el seu procés d'aprenentatge sense desavantatges en relació amb l’alumnat presencial”.

Això els ha comportat, expliquen, “un esforç suplementari, que pot ser quantificat amb un increment d’hores de dedicació des de l’inici de la pandèmia, perquè l’impacte de les mesures contra la Covid siguen tan poc lesives com siga possible amb el dret a l’educació de l’alumnat”. Així mateix, argumenten que el professorat de les diferents matèries i el tutor han estat en comunicació amb aquells alumnes confinats atenent les seues consultes. “Constatem que amb el nostre treball els alumnes en cap cas s’han trobat amb un mur sinó amb un canal perquè puguen continuar aprenent”, afirmen en el comunicat.

D’altra banda, sostenen no tenir constància que esta situació de confinament, per als alumnes no vacunats, puga tenir alguna de les conseqüències que assenyala un dels pares denunciants, com ara que "podria suposar un presumpte delicte d'odi" contra la ideologia dels joves davant la pandèmia i que els pot fer patir "exclusió social" i actituds d'assetjament escolar (bullying). També titllen de “contradictori” que un presumpte delicte d’odi es puga fonamentar en l’absència d’una posició ideològica, ja que el pare afirma que no son negacionistes ni antivacunes. “Ens preguntem: quina és la ideologia dels joves? Si es deriva l’assetjament i l’exclusió de la posició ideològica, a hores d’ara esta, com a causa desencadenant, és desconeguda”.

Finalment, el professorat vol dixar clar en el comunicat que continua “treballant amb les mateixes ganes perquè els nostres alumnes de l’Institut de Tecnificació d’Amposta assolisquen l’excel·lència, encara que no compartim les raons que han portat a presentar la denúncia relacionades amb el seguiment i aprenentatge dels alumnes i que posen en qüestió la nostra professionalitat”, conclouen.