Alumnes de l’Institut Montsià construïxen un aparcament mòbil de bicicletes i patinets

S’ha instal·lat davant de l’edifici del Sindicat, ocupa una plaça de cotxe i hi caben 8 bicicletes i 8 patinets

Presentació de la nova plataforma, este dilluns al matí.
Presentació de la nova plataforma, este dilluns al matí. | Cedida
Redacció
07 de febrer del 2022
Actualitzat a les 16:31h
Els alumnes de segon del Grau Superior de Fabricació Mecànica i Manteniment i els alumnes del Grau Mitjà d’Informàtica de l’Institut Montsià han construït el nou aparcament mòbil de bicicletes i patinets que des de la setmana passada s’ha instal·lat davant de l’edifici del Sindicat. El projecte és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i l’Institut en el marc de l’FP Innova, el Programa d’innovació i transferència de coneixement que vincula centres que impartixen ensenyaments de formació professional amb empreses i entitats per al desenvolupament de projectes d’interès mutu que generen valor educatiu i empresarial.

Este dilluns al matí, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat per la regidora d’Educació, Núria Marco, el regidor de Serveis al Territori, Miquel Subirats, el director del centre, Carles Añó, el professor del departament d’Informàtica, Gerard Vidal, i els alumnes de l’Institut Zakaria Oujana i David Reverté han presentat a la premsa esta nova plataforma. "Este projecte enllaça dos de les nostres prioritats", ha dit l’alcalde, "per una banda la promoció de la mobilitat sostenible, i per l’altra el fet que els centres educatius de la ciutat no siguen impermeables, sinó que la seua activitat tinga una repercussió al territori que l’envolta".

Per la seua banda, el professor Gerard Vidal també ha valorat positivament la motivació que suposa per als alumnes treballar amb projectes reals que després acaben repercutint a la ciutat. També ha explicat que van decantar-se per la construcció d’esta plataforma amb la voluntat de "conscienciar a la ciutadania de la importància que té la mobilitat sostenible". "La plataforma ocupa una plaça de pàrquing, i en canvi hi caben 8 bicicletes i 8 patinets elèctrics", ha dit, "és important que la ciutadania ocupe l’espai dels vehicles per fer una societat més sostenible". Una idea que també ha posat en valor l’alumne Zakaria Oujana, qui ha defensat la necessitat de la mobilitat sostenible. "No hem d’utilitzar tant el cotxe", ha acabat.

L’Ajuntament ja ha desenvolupat altres projectes d’FP Innova amb l’Institut Montsià com el projecte d’atenció telefònica a majors de 80 anys Bon dia, com estem? o la rehabilitació d’un vehicle de la Policia Local per a l’entitat Engrescades.