ACTYMA interposa les tres primeres denúncies de la temporada contra els correbous

L'entitat apunta que presumptament s'han produït infraccions a Mas de Barberans i Alcanar

per Redacció , Alcanar / Mas de Barberans, 3 de juliol de 2014 a les 11:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA) ha interposat tres denúncies davant la Delegació Territorial del Joc i d’Espectacles als Terres de l’Ebre, una d'elles contra presumptes infraccions en la celebració de correbous a Mas de Barberans, i dos més a Alcanar.

ACTYMA ha denunciat contra els organitzadors i controladors d'estos espectacles i comissió de bous, pels fets ocorreguts tant a Alcanar (el 12 de maig), com a Mas de Barberans (el 30 de maig), per la celebració de bous a la plaça amb solta de caps de bestiar, “vulnerant la Llei de regulació de les festes tradicionals amb bous, el reglament taurí nacional i la Llei sobre potestats administratives en matèria d'espectacles taurins”, segons l’entitat antitaurina. El motiu, assegura, va ser “no protegir als animals que van entrar dins del cadafal podent causar-los danys, i així mateix als espectadors refugiats en estos cadafals”, explica en una nota de premsa.


D'altra banda, també apunta que “presumptament, no va haver-hi el professional taurí (inscrit en el Registre general de professionals taurins), de manera que no es van poder efectuar les tasques que requerix la llei en estos espectacles”.

La tercera denúncia, també a Alcanar (el 13 de maig), a més de referir-se també a les acusacions esmentades, exposa a més a més que “el bou va ferir greument un dels participants”, per la qual cosa considera que “este afeccionat no reunix les condicions que requerix la participació en estos espectacles, ja que ja va ser ‘cornejat’ en ocasions anteriors”, afirma ACTYMA, que sol·licita que la incoació d’expedients sancionadors contra els responsables dels espectacles denunciats.

 

 

Participació