coronavirus

Per què algunes persones no es contagien de Covid?

Els experts apunten a una immunitat natural derivada de la genètica

per Irene Montagut, Barcelona, Catalunya | 21 de gener de 2022 a les 11:35 |
Una noia, fent-se un test d'antigen en una farmàcia | ACN
Hi ha una part de la població que no s'ha contagiat de Covid. No s'infecten tot i estar-hi molt exposades, ni de forma asimptomàtica. Entendre el mecanisme que aplica l'organisme per fer front al coronavirus pot ser útil perquè els científics puguen desenvolupar nous tractaments.

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge és un dels 40 centres que arreu del món treballen per estudiar i entendre la genètica d'estes persones que, tot i estar en contacte amb el virus, no es contagien. Una de les participants a l'estudi va estar convivint amb dos positius de SARS-CoV-2 durant l'estiu del 2020: PCR negativa i test serològic sense rastre d'anticossos. 


"Tenien un historial clínic absolutament normal. Havien tingut altres infeccions víriques i bacterianes importants, com la resta de la població, però és amb el SARS-CoV-2 que tenen una protecció", ha explicat la metgessa genetista Aurora Pujol al portal 324. Creuen que tenen immunitat natural, ja que tot apunta que és la seua genètica qui evita que s'infecten.

Segons detalla la metgessa, totes les mostres d'ADN, sang i saliva que s'agafen dels membres que participen en l'estudi s'envien a un centre de seqüenciació de París per poder estandarditzar tots els resultats. "Són persones que no deixen entrar el virus a la cèl·lula, es troba la porta tancada i no arriba a activar el sistema immune", explica.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació