Les millores al Teatre Orfeó Montsià s’imposen en el procés de pressupostos participatius a Ulldecona

99 dels 291 votants s'han decantat per dur a terme este projecte enguany i l'ajuntament hi destinarà una partida mínima de 100.000 euros del pressupost

Imatge general de l'interior del teatre.
Imatge general de l'interior del teatre. | La Xarxa Ulldecona
Redacció
19 de gener del 2022
Actualitzat a les 17:17h
Les obres de millora al Teatre Orfeó Montsià s’han imposat sobre les altres opcions finalistes en el procés de pressupostos participatius impulsat per l’Ajuntament d’Ulldecona. En total han votat 291 persones majors de 16 anys empadronades al municipi. El 34% dels vots, un total de 99, han escollit l’opció de millores al Teatre Orfeó Montsià, unes obres que s’inclouran als pressupostos d’enguany amb una partida mínima de 100.000 euros. L’Ajuntament està actualment treballant en la redacció d’un projecte de remodelació de l’entrada del teatre i de la part del bar-cafeteria. Amb esta finalitat i també per continuar amb l’execució del pla d’usos, des del consistori s’ha demanat diverses subvencions per tal de poder complementar la inversió a fer amb fons municipal.

Per ordre de votació, en segona posició ha quedat l’arranjament de camins, amb 79 vots; en tercera el canvi d’enllumenat del camp municipal d’esports, amb 57 vots; en quarta l’arranjament de carrers, amb 31 vots; i finalment les millores a la Biblioteca Popular, amb 25 vots.

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha destacat la implicació de totes les persones que han participat en el procés “tant les 143 que van proposar opcions d’inversió en la primera fase, com les 291 que han escollit en esta segona fase, així com també les diverses entitats que han fomentat el debat i han anat donant la informació per tal de fomentar la participació entre els seus col·laboradors i associats”. Segons ha informat també Ventura respecte a l’obra guanyadora l’any passat, la coberta de la pista poliesportiva de l’Escola, encara pendent d’executar, “enguany els pressupostos municipals inclouran també una partida suficient per a poder-la fer, atès que el cost és de quasi 200.000 euros i amb els cent mil euros contemplats en la partida anterior no la vam poder executar ”.