Esquerra Deltebre assegura que el soterrament del Préstamo «genera dubtes tècnics i econòmics»

Els republicans consideren caldria estudiar quines obres hidràuliques són prioritàries per a Deltebre

Aguaita.cat
18 de gener del 2022
Actualitzat a la 13:04h
Desbordament del desaigüe del Préstamo en les pluges de setembre de 2021
Desbordament del desaigüe del Préstamo en les pluges de setembre de 2021 | Cedida
El grup d’ERC a Deltebre assegura que el projecte soterrament del desguàs del Préstamo impulsat des del govern d’Enlairem Deltebre, els “genera dubtes tècnics i de viabilitat econòmica”.

El grup municipal republicà que va votar-hi en contra del projecte, considera que “s’han sentit exclosos de la planificació política de l’obra” com ja ve sent una constant amb el govern de Lluís Soler. “Deltebre ve patint amb els últims aiguats problemes greus d’inundabilitat. El projecte de soterrar l’artèria principal de desguàs s’ha de fer bé i amb plenes garanties, si no, aguditzarem el problema” ha manifestat el portaveu republicà Joan Alginet.

Els republicans consideren que abans d’anunciar obres d’esta dimensió caldria estudiar quines obres hidràuliques són prioritàries per a Deltebre i buscar la complicitat de les administracions de fora. Per ERC, el govern municipal “s’ha precipitat en assumir la inversió perquè no ha sigut capaç de generar cap complicitat amb cap administració municipal fruit de la seua falta d’incidència política” més enllà de Deltebre. A més, “volen blanquejar la seua gestió” perquè a en cas que es torne a produir un altre aiguat, el municipi en tornarà a patir les conseqüències, manifesta Alginet.

El govern d’Enlairem Deltebre ha prioritzat soterrar el tram que va des del supermercat DIA fins al Carrer Estació, la zona més fonda del municipi, però ERC dubta que l’entubament siga la solució. “No estem en contra de projectes estratègics per a Deltebre, al contrari. També patim com a veïns afectats estes inundacions constants. Però no donarem xecs en blanc a projectes que no coneixem prou bé i que suposaran una gran despesa per al municipi sense garantir-ne la viabilitat” ha dit Alginet.

A més el portaveu republicà considera “poc ètic” que el punt del soterrament passés a l’últim ple de l’any, amb caràcter extraordinari, de pressa i corrents i sense cap altre vot afirmatiu que el del govern municipal. “Estem davant d’un projecte amb un cost de quasi 2,5 milions d’euros que la majoria de veïns afectats desconeixen que mereix temps, reflexió i sobretot ajuda d’altres administracions. Aprovarlo amb els únics vots del govern municipal és una mala senyal” clou Alginet.