coronavirus

Els menors de 12 anys només hauran de fer quarantena si hi ha cinc o més positius a classe

La Comissió de Salut Pública aposta per modificar protocols als cicles d'infantil i primària: només tancarà grups si hi ha un brot de més cinc contagis o un 20% d'afectació a l'aula

Una aula d'educació infantil | Salvador Miret
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 7 de gener de 2022 a les 15:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Canvi en el protocol de quarantenes dels més petits. La Comissió de Salut Pública ha aprovat un canvi en el protocol i passa a recomanar que s'eliminin les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20% de la classe contagiada de Covid-19 o menys de cinc positius.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat aquest divendres, només s'haurà de confinar l'aula si hi ha cinc o més casos positius o afectació del 20% o més dels alumnes del grup en un període igual o inferior a set dies.Fins ara, en les etapes d'educació infantil i primària, on la vacunació amb pauta completa encara no és majoritària, el confinament de la classe s'havia de fer quan es detectava un positiu. La Comissió de Salut Pública recomana aquesta modificació "amb l'objectiu de garantir la presencialitat".


Precisament dimarts, el govern central i les autonomies van acordar per unanimitat mantenir les escoles i les universitats obertes a partir del 10 de gener -data en què estava previst inicialment- malgrat l'afectació de la sisena onada. A Catalunya, la Generalitat descarta per ara flexibilitzar els protocols.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació