Tortosa té 283 malalts covid, el pic més alt de casos actius de tota la pandèmia

Els efectes de la vacuna n'han minvat la gravetat i els ingressos, però amb tot, la planta covid de l’hospital de la Santa Creu de Jesús està plena

Exterior de l'hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa.
Exterior de l'hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa. | S.Berbís
Sílvia Berbís
23 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:25h
“Tenim més positius que mai, si bé la situació no és tan greu”. D’esta manera ha descrit l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, com afecta la sisena onada del coronavirus a la ciutat a les portes de les festes de Nadal i de l'entrada en vigor de totes les mesures de contenció dels contagis que s’aplicaran a partir d’esta matinada. Tortosa té actualment 283 casos actius de coronavirus, el pic més alt de malalts des de l’inici de la pandèmia, si bé la vacunació –amb un índex que frega el 80% de ciutadans amb la pauta completa a la ciutat- ha fet que estiguen havent-hi menys ingressos i que els símptomes dels afectats siguen menys greus que en anteriors onades. Amb tot, la planta covid que s’havia habilitat a l’hospital de la Santa Creu de Jesús arran d’unes obres de rehabilitació està actualment plena.

“Els 16 llits de què disposa la planta covid estan plens i també hi ha quatre malalts més que s’han ubicat a la zona de subaguts, que ha estat degudament aïllada”, ha explicat Roigé. D’esta manera, hi ha 20 pacients ingressats amb coronavirus en este centre hospitalari, dels quals 19 estan lleus i un més greu, ha detallat. A més a més, hi ha 17 treballadors que han donat positiu en els diferents cribratges que s’han efectuat.

Per contra, a l’altre centre hospitalari de titularitat municipal, la Clínica Terres de l’Ebre, l’activitat presenta "plena normalitat" i com és habitual en esta època de l’any, només es preveu activitat quirúrgica d’urgència. En este cas no hi ha malalts covid perquè no n’és centre de referència i no n’acull. L’alcaldessa ha apuntat que han posat el centre a disposició de l’hospital Verge de la Cinta en cas que calgués desviar-hi pacients sense patologia covid.

Roigé ha admès que tot i la menor gravetat dels casos i l’alt índex de vacunació, la situació a la ciutat “és complexa” i ha incentivat la ciutadania que està vacunada a fer-ho, a inocular-se la tercera dosi en les franges d'edat en què ja estiga disponible, i també a fer compliment de les mesures restrictives per evitar la propagació dels contagis que entraran en vigor a partir d’esta matinada.

A Tortosa, com també a Amposta, Deltebre, La Ràpita i Sant Jaume d’Enveja (en este últim cas per ser municipi illa, és a dir, envoltat de municipis afectats per les restriccions per tenir més de 10.000 habitants i una taxa d’incidència a 7 dies de 250 casos per cada 100.000 habitants), entrarà en vigor el toc de queda a la 1 de la matinada d’este divendres i per un període inicial de 14 dies.