15 joves amb risc d'exclusió social es beneficiaran del projecte de mentoria esportiva Arrela't, a Amposta

Impulsat per la Fundació Gentis, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Amposta i el Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l'Ebre, i el mecenatge de l'empresa Remsa

El projecte es va presentar este dilluns
El projecte es va presentar este dilluns | Cedida
Aguaita.cat
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:44h
Fins a 15 joves d’entre 12 i 16 anys i amb risc d’exclusió social es podran beneficiar de les beques per realitzar un esport a alguna de les entitats esportives d’Amposta. Seran els beneficiaris últims del projecte de mentoria esportiva Arrela’t, desenvolupat per Fundació Gentis amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta i el Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre i que compta amb el mecenatge de l’empresa Remsa. Es tracta un projecte que vol treballar la inclusió social d’aquests joves a través de l’esport i, concretament a través de mentors i mentores. 

"Estem absolutament satisfets de poder tirar endavant este projecte de mentoria que ens permet aprofitar la xarxa esportiva de la ciutat i poder avançar cap a la igualtat d’oportunitats", assegura l'alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot posant en valor "els dos socis que fan possible el projecte: Fundació Gentis, que és qui ha desenvolupat la metodologia necessària per formar mentors i clubs esportius, i Remsa, que és qui farà front a la beca esportiva de cada jove per poder practicar l’esport de la seva elecció". Per la seua banda, l’Ajuntament d’Amposta, a través de l’àrea de Serveis Socials, serà l’encarregada de seleccionar les 15 persones que es beneficiaran de la beca, sota criteris de serveis socials. I el Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre, a través de la regidora de Turisme Esportiu, posarà en contacte els joves amb els clubs esportius.  

La gerent de Fundació Gentis, Marta Cid, va assenyalar que l’esport és una "eina per excel·lència per a la inclusió social, especialment entre el jovent perquè moltes vegades costa posar en marxa la motivació entre els joves, i l’esport és una bona manera d’aconseguir-ho". Fundació Gentis serà l’encarregada de seleccionar i formar les persones que faran de mentoria. "Ara mateix estem en el procés de seleccionar mentors i mentores", va afegir Cid, tot assenyalant que ja s’ha explicat el projecte a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i Euses, especialment als alumnes de l’àmbit social i de l’àmbit esportiu, perquè puguen formar-se com a mentors per acompanyar aquests joves becats. "I també farem formació i acompanyament a tots els clubs esportius perquè posen en valor tota la faena social que ja fan i el puguen revertir a la societat participant de la inclusió social de joves".

El director general de Remsa, Fernando Muiño, empresa que aportarà els diners suficients per fer front a les despeses que supose que cadascun d'estos 15 joves practiquen un esport. "Abans de conèixer el projecte Arrela’t, va ser ma filla Paula qui em va fer notar la necessitat que tot el jovent havia de tenir la mateixa oportunitat d’accedir a la pràctica esportiva. Vaig creure amb la seua idea i la vaig presentar a l’Ajuntament d’Amposta, que de seguida ens van posar en contacte amb Fundació Gentis", va dir Muiño. "Com a empresa estem molt agraïts que ens dixen participar en este projecte que compleix tots els nostres valors de responsabilitat social corporativa", va dir.

Finalment, per la seua banda, Iris Castell, regidora de Promoció i Turisme Esportius, va assenyalar que "Amposta és una ciutat esportiva d’excel·lència i tenim l’obligació de posar a l’abast del projecte Arrela’t, tot el teixit esportiu que s’ha generat a la nostra ciutat, creant a la vegada l’espai de responsabilitat social del propi centre de tecnificació". "Aquella excel·lència que hem treballat durant molt de temps a nivell esportiu, volem que ara es posi al servei de la ciutadania, perquè tots i totes les joves puga practicar esport, tenir hàbits saludables i sentir-se part d’un col·lectiu integrador", va tancar Castell.