1 de 10
Una imatge d'arxiu de la nuclear d'Ascó | ANAV
per Aguaita.cat, Ascó | 25 de novembre de 2021 a les 10:59 |
La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació de l'accident laboral a la central nuclear d'Ascó d'este dimecres, que va causar una víctima mortal i tres ferits.

Les diligències estan en una fase molt inicial i, segons fonts pròximes a la investigació, es començarà a prendre declaració a diferents testimonis per resoldre què va passar. L'Associació Nuclear Ascó Vandellós (ANAV) va apuntar en un comunicat que mantenen oberta una investigació sobre el succés i van enviar el condol a la família de la víctima.


De moment ha transcendit que la fuita es va produir quan es recarregava el sistema contra incendis de l'edifici de control, una de les actuacions de la 28a recàrrega de combustible de la unitat I que va començar el 16 d'octubre.

Per la seua banda, el Consell de Seguretat Nuclear ha apuntat que el bomber mort s'havia desplaçat fins a la cota +35 de l'edifici elèctric per socórrer les persones que es feien les tasques de manteniment del sistema de protecció contra incendis i va ser en aquell moment quan es va produir la inhalació de diòxid de carboni.


En el moment de la notificació la central nuclear es trobava en mode 3 (espera calenta), és a dir, hi havia el reactor aturat i amb la temperatura mitjana del refrigerant en valors nominals. 


 

 

Participació