Un possible tornado provoca danys i arrenca arbres de grans dimensions a l'Ametlla de Mar

La mànega hauria entrat des del mar per la urbanització de Roques Daurades arribant fins l'antiga N-340

per Aguaita.cat, L'Ametlla de Mar | 23 de novembre de 2021 a les 18:37 |
Pla general d'una porta de ferro que el tornado que ha passat per l'Ametlla de Mar ha llançat fins al jardí d'una casa veïna. | Cinta Cañagueral ( ACN)
Un possible tornado ha causat este dimarts danys de diversa consideració en propietats i arrencat arbres de grans dimensions a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). La mànega, que s'hauria format durant l'episodi de mal temps que ha afectat la zona, hauria entrat procedent del mar per la zona de la urbanització de Roques Daurades –al sud del nucli urbà-, afectant principalment elements exteriors d'habitatges, segons ha confirmat  l'alcalde, Jordi Gaseni. Posteriorment, i deixant un rastre perfectament visible del seu pas, s'hauria dirigit cap a l'interior per la partida del pla de la Barrera i fins arribar prop de la zona de l'antiga N-340, a uns sis quilòmetres del nucli urbà.

L'alcalde ha apuntat que el suposat tornado ha deixat una "línia força extensa" de diversos quilòmetres. Al seu pas ha deixat danys en estructures construïdes com tanques o zones enjardinades d'habitatges, arrencant elements com portes i llançant-los a centenars de metres. També ha arribat a tombar totalment pins "gairebé monumentals" i arbres de grans dimensions, alguns molt a prop de camins i vials rurals.

 

Un pi arrencat pel suposat tornado a l'interior del terme municipal de l'Ametlla de Mar. Foto: Jordi Gasseni ( Cedida)


El consistori ha mobilitzat vuit treballadors de la brigada municipal per donar solució als incidents que la situació ha generat. "Estem mirant que no tinguem cap problema perquè la gent que viu al camp pugui accedir als habitatges perquè als arbres han tallat els camins", ha tancat Gaseni.

 

 

Participació