meteorologia

Gir radical del temps: pluges fortes i temperatures pel terra

Es podran veure les primeres nevades de la temporada i en molts punts del país no se superaran els 10 graus

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 21 de novembre de 2021 a les 22:00 |
Tarda de pluja a Barcelona | Àlex Marin
La calma meteorològica d'aquests últims dies acabarà aquest dilluns a la tarda. I és que, segons informa el Meteocat, començarem la setmana amb un gir radical que portarà a un episodi de precipitació general i abundant que "podria allargar-se fins dimecres" i que afectaria, sobretot, a la meitat est de Catalunya
 
L'aire fred que acompanyarà la pertorbació farà baixar les temperatures i la cota de neu. Així, el Pirineu oriental pot veure com s'acumula més de mig metre de neu. D'altra banda, el temporal marítim i el servei Meteorològic de Catalunya ja ha emès evisos per fort onatge

Barcelona també es veurà afectada per la borrasca: durant el dilluns, el cel estarà ennuvolat i les temperatures baixaran considerablement, a més que poden caure alguns ruixats concentrats durant la segona part del matí. El vent també protagonitzarà la jordnada amb cops forts i molt forts de cara a la tarda i vespre.

La nit del dilluns al dimarts les pluges seran abundants al sud de Catalunya, sobretot a les Terres de l'Ebre i el litoral sud. També la cota de neu, que se situarà al voltant dels 1.500 metres durant el dia i de cara al final del dia baixarà fins als 1.000 metres. De fet, l'aire fred que circularà per la vall de l'Ebre pot deixar nevades als Ports, a aproximadament 800 metres d'altura.

Els canvis més importants es viuran durant el dimarts. Les temperatures baixaran durant el dilluns i de cara a dimarts i dimecres la sensació d'hivern es podrà notar a bona part del país: en molts casos no se superaran els 10 graus.

A Barcelona, el vent bufarà amb molta intensitat al llarg de tota la jornada i les precipitacions poden ser puntualment abundants durant les primeres hores de la tarda. A més, al litoral els ruixats poden anar acompanyats de tempesta. Segons el Meteocat, pot ser que els núvols es quedin a la capital fins al pròxim cap de setmana i que la pluja no abandoni la ciutat fins al divendres. 

De cara a finals de setmana, entre el dijous i divendres, les previsions indiquen un segon episodi de pluges, no tan extens, que podrà afectar sobretot el Pirineu on es podran veure noves nevades. 

 

Participació