Joan Alginet, nou president del Consorci d'Aigües de Tarragona

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha designat els nous 9 representants de la Generalitat al CAT

Joan Alginet és també gerent del Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre i president del Copate
Joan Alginet és també gerent del Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre i president del Copate | Cedida
Aguaita.cat
17 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:33h
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha designat este dimecres, 17 de novembre, la nova representació de la Generalitat als diversos organismes del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), un ens amb personalitat jurídica pròpia, sense ànim de lucre, que capta, tracta i distribueix aigua potable a ajuntaments i indústries consorciades.

En este sentit, el deltebrenc Joan Alginet Aliau ha estat nomenat nou president de l'ens, en substitució de Xavier Royo i Franch.

També s'han nomenat els els nous 9 vocals de l’Assemblea General, dels qual 5 de les Terres de l’Ebre, 3 del Camp de Tarragona i 1 del Baix Penedès, són:

Manel Ferré Aixendri, a proposta de la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre
Domingo Alcalà i Sorribes, a proposta de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre
Joan Alginet Aliau
Josep Manel Martí i Montesinos
F. Jesús Gómez Fernàndez, director territorial d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de les Terres de l’Ebre
Carles Martin Garcia
Oriol Pallisó Balanyà
Camí Mendoza i Mercè

Àngel Xifré Arroyo, director territorial d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Tarragona 
 
Pel que fa al Consell d’Administració del CAT, del qual n’han de formar part, a més del president, dos representants de l’Administració de la Generalitat membres de l’Assemblea, el Departament ha designat, a més de Joan Alginet Aliau, el canareu Josep Manel Martí i Montesinos i el musterenc Àngel Xifé Arroyo.
 
Joan Alginet Aliau
Nascut a Deltebre l’any 1988.
És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Màster en lideratge per a la Gestió Pública per la UAB; actualment, està cursant el Màster en Formació del professorat d’Educació Oligatòria, Batxillerat i Formació Professional.
És gerent del Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre. Exerceix el càrrec de president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) des del 2019 i també és regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Deltebre des del 2011.