La Ràpita adjudica el projecte per convertir l'antic edifici de la Duana en seu del centre d'economia blava de les Terres de l'Ebre

L'empresa Gilabert Miró S.A. realitzarà el treball per un import total de prop de 450.000 €

Antic edifici de la Duana, a la Ràpita
Antic edifici de la Duana, a la Ràpita | Cedida
Aguaita.cat
27 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:57h
L’Ajuntament de la Ràpita ha adjudicat el projecte per reformar l’antic edifici de la Duana i convertir-lo així en el nou centre d’economia blava de les Terres de l’Ebre. Els treballs s'han adjudicat a Gilabert Miró S.A. per un import total de prop de 450.000 €. La creació del centre d’economia blava a la Ràpita suposarà l’existència d’un centre de referència per impulsar els nous models de negoci basats en l’economia blava a les Terres de l’Ebre. 

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, assegura que "este edifici emblemàtic i simbòlic del centre de la Ràpita s’acabarà convertint en un punt de referència de dinamització econòmica del nostre municipi i del nostre territori". A més, Caparrós, argumenta que "es tracta d’un centre que desenvoluparà polítiques econòmiques envers l’economia blava que ajudaran a dinamitzar sectors econòmics del nostre poble i que encaixen amb l’objectiu de l’estratègia marítima del Govern de Catalunya i que per tant, posicionen la Ràpita com un dels objectius principals de desenvolupament econòmic del nostre país".

Des de l’Ajuntament de la Ràpita es pretén adequar l’edifici en un espai d’empreses emergents perquè puguen dinamitzar el seu teixit productiu, potenciant, al mateix temps, les sinergies dels agents emprenedors de la zona, per tal d’impulsar i promocionar les activitats de recerca, desenvolupament i innovació que lideren.

La creació del centre d’economia blava a la Ràpita és una de les set operacions del projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) Ebre Bioterritori. El PECT Ebre Bioterritori, coordinat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, s’engega per potenciar models de negoci sostenibles a l’Ebre, enguany amb una inversió global que ascendeix a 3,1 milions d’euros. Cadascuna de les operacions està cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació.