​Localitzat el primer niu de vespa asiàtica a les Terres de l'Ebre

El vesper es va trobar este dilluns a la tarda incrustat a la façana de l'Ajuntament de Tortosa

El niu localitzat a la façana posterior de l'Ajuntament de Tortosa
El niu localitzat a la façana posterior de l'Ajuntament de Tortosa | Agents Rurals
Sofia Cabanes
19 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:41h
Els Agents Rurals han confirmat la troballa del primer niu de vespa velutina a les Terres de l’Ebre. Segons ha pogut saber l'aguaita.cat, la trobava va ser este dilluns a la tarda. El vesper d’unes formes arrodonides molt característiques d'esta espècie invasora, va ser trobat en la façana posterior de l’Ajuntament de Tortosa.

Esta no es la primera vegada que es detecta la presència d’esta espècie invasora al territori. Els Agents Rurals ja havien detectat en anterioritat alguns exemplars. Sí que és el primer cop, però, que es troba un niu.

Un cop confirmat que es tracta de vespa velutina, és l’Ajuntament de Tortosa l’encarregat de dur a terme les tasques d’eliminació del niu.

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie invasora que viu originàriament a la Xina, el nord de l’Índia i Indonesia. Va introduir-se a finals del 2004 a França, al port de Bordeus, a través d’un container que venia de la Xina. Posteriorment es va estendre per tot el sud de França i l’any 2007 ja s’estimava que hi havia milers de nius. S’estima que la velocitat d’expansió ha estat de 100 km/any.

No és especialment agressiva per a les persones però captura moltes abelles i és un problema afegit per a l’apicultura, ja que el 80% de la seua dieta són larves d’abella.
 

El niu de vespa velutina serà eliminat per l'Ajuntament de Tortosa Foto: Agents Rurals