L'Àrea 5G Terres de l'Ebre organitza una trobada per crear oportunitats al món rural a través de la tecnologia

Ribera d'Ebre vols ser una prova pilot de possible desplegament del 5G a tot l'Estat

1200_16246263731200_1565266009pexels-photo174938_copia
1200_16246263731200_1565266009pexels-photo174938_copia | Pexels
Aguaita.cat
13 d'octubre del 2021
Demà dijous 14 d'octubre, l'Àrea 5G de les Terres de l'Ebre organitza la jornada online 'Dinamización rural, 5G y ODS 2030', que abordarà  temes vinculats a l'aplicació de la tecnologia 5G i als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en entorns rurals, com Ribera d'Ebre, que vol ser una prova pilot de possible desplegament del 5G a tot l'Estat.

La trobada es realitzarà en col·laboració amb la Red Española de Desarrollo Rural (REDR), el Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), la Fundació i2CAT i la Fundació Mobile World Capital Barcelona. El programa està estructurat a partir de cinc sessions temàtiques en els àmbits de l'agroalimentació, l'educació, la salut digital, la digitalització de les PIMES i el turisme digital. 

Esta trobada professional està dirigida als responsables dels grups d'acció local de tot l'Estat espanyol i té com a objectiu contribuir al plantejament d'estratègies rurals dins del marc d'aplicació dels ODS 2030 i afavorir l'aplicació de les tecnologies digitals avançades que sorgeixen arran de la implantació tecnològica de la 5G, com són el big data, la realitat virtual, la intel·ligència artificial o la robòtica, entre d'altres.

Actualment, les zones rurals tenen l'oportunitat de desplegar esta cinquena generació de tecnologia mòbil per respondre als reptes socials i econòmics. En este sentit, a nivell de Catalunya s'està treballant en una proposta de model de desplegament de la 5G en l'entorn rural de la mà de la Fundació i2cat, la fundació Mobile World Capital Barcelona, els operadors de telefonia mòbil i el Laboratori 5G situat a la Ribera d'Ebre, que vol ser una prova pilot de possible desplegament a tot l'Estat.

Per poder fer front a esta necessitat des de l'Àrea 5G Terres de l'Ebre es proposa una jornada en línia en la qual s'aportaran línies de treball i estratègies perquè els entorns rurals puguin crear oportunitats en este àmbit. La jornada es realitzarà a través de Youtube. Els interessats s'hi poden inscriure a través d'este formulari.