El projecte musical ampostí Rampaire estrena nou disc amb el videoclip de «Te'n vas»

El grup ebrenc farà un concert al cicle de música 'Ciutat d'Amposta' el 27 de novembre

Aguaita.cat
13 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:04h
Imatge de Rampaire al videoclip 'De bat a bat'
Imatge de Rampaire al videoclip 'De bat a bat'
Rampaire, projecte artístic del músic i artista visual ampostí Alfred Porres, llança 'Te'n vas', una cançó que aprofundeix en l'exploració del sentiment de pèrdua pels canvis i el pas del temps. Este és el single de presentació del seu nou disc 'Aigua del cel', que comptarà amb un total de vuit cançons i es publicarà al llarg d'esta tardor. Alfred Porres, veu i guitarra, va iniciar el projecte 'Rampaire' de manera individual el 2015, i des de llavors ha publicat dos EP i un LP, realitzant cançons lligades a la cultura ebrenca i alguns videoclips mostrant el paisatge del territori. En este segon LP Porres estrena nova banda amb la col·laboració d'Albert Freixas, com a guitarres, teclats i veus, Rubén Alcázar, com a baix i veus, i Eduard González a la bateria. 

El grup realitzarà diversos concerts per presentar la preestrena del disc en diferents ciutats del territori català: el 16 d'octubre al Festival Accents de Reus, el 25 de novembre al Cicle Sonen de Sabadell i el 27 de novembre a casa, al cicle de música 'Ciutat d'Amposta'.

'Te'n vas', el nou single 
'Te'n vas' és una cançó que aprofundeix en l'exploració del sentiment de pèrdua pels canvis i el pas del temps. "El recorregut d'esta cançó és curiós perquè, malgrat haver esdevingut el senzill de presentació del disc, fins al darrer moment va estar a punt de quedar-ne fora" declara Rampaire, que explica que es va trobar en un grup de tres o quatre cançons entre les quals se n'havia de triar una i, inicialment, el senzill escollit no era la més ben posicionada. La versió inicial de 'Te'n vas' coincideix amb la que s'ha fet per a ràdios i per al videoclip, però el que va decantar la balança d'incloure la cançó al disc va ser la incorporació d'una estrofa de rèplica cantada per l'Àlex, el fill d'Alfred Porres, que només es pot escoltar a la versió publicada al disc.

En un sentit ampli, la cançó és un cant d'enyor davant el comiat d'algú estimat. A través d'analogies com, per exemple, les de les imatges que ens evoquen les formes dels núvols, la cançó ens presenta una relació que s'esvaeix com a resultat d'una separació o d'un comiat. Però la incorporació de la rèplica cantada pel fill desvela l'origen concret de les imatges i la mena de comiat que glossa la cançó. Allò que "se'n va" és la infantesa del fill i el món de complicitats que pare i fill havien teixit. A la fi, la cançó representa, d'una forma delicada i subtil, el biaix generacional de punts de vista i emocions davant el fet que els fills es facin grans.

Una llarga trajectòria 
Rampaire, topònim que designa una zona del Delta de l'Ebre, inicia la seua trajectòria l’abril del 2015 amb la publicació de l’EP digital 'Sol'. És un projecte personal del músic i artista visual ampostí Alfred Porres, qui té una llarga carrera musical que es remunta als inicis dels anys noranta quan liderava Atzucac, grup amb el qual va publicar el disc 'Paradisos possibles' (1993).

La proposta musical de Rampaire es defineix bé en el seu segon EP, 'Pedretes' (2018): cançons pop amb referències als clàssics dels seixanta però amarades de la música i la cultura ebrenca.

El 2019, Rampaire publica el seu primer LP, 'L’era de les revolucions', un recull de cançons pop de factura més elèctrica que les del treball anterior amb el qual s'inicia la col·laboració amb Eduard González, artífex de la producció i l'enregistrament a 8 Bits estudi de Sabadell.

Esta tardor 2021, Rampaire publica el seu segon LP, 'Aigua del cel', un nou disc, un nou espectacle i una nova banda amb Alfred Porres (veu i guitarra), Albert Freixas (guitarres, teclats i veus), Rubén Alcázar (baix i veus) i Eduard González (bateria).