La Ribera d'Ebre celebra 'Benviguts a Pagès' per promoure els productes locals

El cap de setmana del 2 i 3 d'octubre, cinc explotacions riberenques obriran les portes als visitants amb activitats turístiques

La fira 'Benviguts a Pagès'
La fira 'Benviguts a Pagès' | Cedida
Aguaita.cat
28 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:16h
Cinc explotacions agràries, nou restaurants, deu allotjaments i quatre activitats complementàries formen el programa de ‘Benvinguts a Pagès’ al Baix Ebre, la sisena edició de la festa de la pagesia catalana, que enguany recupera la presencialitat i tindrà lloc el pròxim cap de setmana, 2 i 3 d’octubre, a tot el país. ‘Benvinguts a Pagès’ és una iniciativa de la Generalitat, a través del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i l’Agència Catalana de Turisme i en què col·labora el Consell Comarcal del Baix Ebre, així com altres entitats i ens comarcals.

Les empreses participants del Baix Ebre han recollit avui el material promocional al Consell Comarcal del Baix Ebre, un material que distribuiran a les seues explotacions durant el cap de setmana en què obriran les portes als visitants perquè descobreixen on naix tot allò que mengen i coneguen de prop les persones que produeixen els aliments. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, i el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí, s’han reunit avui amb les empreses del Baix Ebre que hi participen i els han agraït la seua implicació en esta iniciativa que contribueix a promocionar el món agroalimentari de la comarca.

“El sector agroalimentari i el turístic són dos sectors amb molt potencial a la nostra comarca i Benvinguts a Pagès és una bona iniciativa per tal de promocionar el producte de proximitat, de quilòmetre zero”, ha assenyalat Faura. En este sentit, el president del Consell Comarcal ha recordat la campanya que impulsa enguany el Consell de promoció dels productes agroalimentaris ebrencs i la restauració: ‘12 mesos, 12 plats quilòmetre zero. Baix Ebre, terra d’alimentació sostenible’. “Cada mes fem difusió d’una recepta de cuina dedicada a un producte i elaborada per un cuiner de la comarca per tal de fer valdre la qualitat i frescor dels productes de quilòmetre zero i potenciar la gastronomia tradicional”, ha dit Faura.

Pel que fa a les explotacions que es podran visitar durant el cap de setmana són Sidialda Natura, Múria Centre d’Interpretació Apícola i molí d’oli Rafeló al Perelló; molí rústica Faiges a Tortosa i Licarfruit a Bítem. Quant a les activitats complementàries que s’han sumat a la iniciativa hi ha la visita a la musclera Mirador Badia del Fangar; la descoberta del món del sake a Kensho Shake (l’Ampolla); un tast de vermut a la Botiga de l’Ebre (Deltebre) i la visita al centre d’interpretació de l’arròs La Torra (Camarles).

Els restaurants de la comarca que participen a ‘Benvinguts a Pagès’ són Bahama Beach Club, Braseria Rosa Mari, Deltaic, Licarfruit, Mas d’en Curto, Mas de Prades, La Barraca, Lo Goleró i Rull. I finalment, els allotjaments adherits a la festa de la pagesia són Casa Josep, Casa l’Espiga, Delta Hotel, Hostal Cling, Hotel Berenguer IV, Rull, Mas de Fangaro, alberg de Deltebre i La Serreta.