La Banda Municipal de Música acomiada el seu membre en actiu més longeu, Tomàs Colomé «Maso»

Va ser component de la formació, de manera ininterrompuda, durant més de 60 anys

Tomàs Colomé, un referent de la música de banda a Tortosa.
Tomàs Colomé, un referent de la música de banda a Tortosa. | Cedida
Aguaita.cat
14 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:30h
La Banda Municipal de Música de Tortosa ha acomiadat el seu membre en actiu més longeu, el músic Tomàs Colomé Vericat, conegut com a Maso, mort diumenge a 78 anys

Es tracta d'un referent de la música i més concretament, de la Banda Municipal de Tortosa: en va ser membre, de manera ininterrompuda, durant més de 60 anys, fet que el convertia en el músic en actiu que més anys portava vinculat amb la formació. Només una malaltia va fer que se n'hagués d'apartar i que deixés de dur a terme la que era una de les seues grans aficions. Al llarg de tota esta trajectòria, moltes generacions de músics i diversos directors han coincidit amb ell dins de la banda.

Tomàs Colomé va rebre un homenatge al 2009, coincidint amb el concert de Santa Cecília. Aleshores li van lliurar una placa en reconeixement als 50 anys en actiu a la Banda. Més recentment, al 2017 i dins dels actes de commemoració del 75è aniversari de la Banda Municipal de Música, Maso va ser una de les persones encarregades de portar la bandera de la ciutat durant l'ofrena de les festes de la Cinta.

La Banda Municipal de Música de Tortosa i l'Ajuntament de Tortosa manifesten el seu pesar per la pèrdua de Tomàs Colomé, que és un exemple de dedicació envers la música, i expressen el condol a la família i amics.