El SOC finança 92 contractes en pràctiques a joves de les Terres de l'Ebre

El SOC destina més d’un milió d’euros a la subvenció de contractes per treballar, durant sis mesos, a ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre, Catalunya | 14 de setembre de 2021 a les 11:00 |
Les subvencions s'adrecen a joves del territori | Freepik
El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) destina 1.012.000 euros a la subvenció de 92 contractes en pràctiques per a joves, durant sis mesos, a ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre de les Terres de l’Ebre, dins del Programa de Garantia Juvenil, finançat pel Fons Social Europeu. Concretament, el SOC possibilita la contractació de 64 joves a ajuntaments; 13 joves a consells comarcals, i 15 joves a entitats sense ànim de lucre ebrencs.

A més, pel que fa al Camp de Tarragona, el SOC subvenciona 168 contractes en pràctiques per a joves, dels quals 124 a ajuntaments, 21 a consells comarcals i 23 a entitats sense ànim de lucre. En este cas hi destina 1.848.000 euros.


Les entitats locals i socials subvencionades pel SOC han de formalitzar els contractes, com a molt tard, el dia 30 de setembre de 2021 i encara queden places sense cobrir. Les persones joves interessades es poden dirigir a qualsevol Oficina de Treball de la Generalitat per conèixer les ofertes de feina i sol·licitar registrar-se en el procés de selecció.

Els requisits per optar a un dels contractes en pràctiques són: tenir menys de 30 anys, disposar d'un títol universitari o de formació professional de grau mitjà o superior o d'un certificat de professionalitat, així com estar inscrit al Programa de Garantia Juvenil i com a demandant d’ocupació al SOC. Les persones que hagin participat en la convocatòria del 2019 i del 2020 no podran participar en la d'este any.


A tot Catalunya, el SOC destina a este programa 16.445.000 euros, que permeten la subvenció de 1.495 contractes en pràctiques per a joves a un total de 634 ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre.

La convocatòria anual del programa “Joves en pràctiques” té com a objectiu el foment de la contractació a joves per tal de millorar la seua ocupabilitat. Una de les barreres més importants que troba la gent jove en la seua inserció en el mercat de treball és la manca d’experiència. Programes com este ofereixen una oportunitat per saltar esta barrera, i els permeten obtenir una certa experiència en l’ocupació relacionada amb els seus estudis. 

A la web de Garantia Juvenil trobareu totes les entitats adjudicatàries de les subvencions per a la contractació.

 

Participació