1 de 10
coronavirus

El Govern no limitarà activitats a vacunats fins que «tothom» hagi tingut l'oportunitat de rebre el vaccí

El conseller diu que el certificat no pot ser "discriminatori" i que s'ha fet una consulta amb el comitè de bioètica

Una terrassa d'un bar. | Adrià Costa
per I.M., Barcelona, Catalunya | 26 de juliol de 2021 a les 09:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, assegurava este diumenge en una entrevista a El Punt Avui que no es planteja limitar l'accés a certes activitats només a aquells que tinguin la pauta completa de vacunació, com ja es fa a França o Itàlia, fins que "tothom" hagi tingut l'oportunitat de rebre el vaccí.

"Cal una llei que ho empari, que podem fer des de la Generalitat, però s'ha de fer pensant que tothom ha tingut l'oportunitat de vacunar-se i, a hores d'ara, encara no és així", afirmava. Argimon considerava que el certificat de vacunació "no pot ser mai discriminatori" i per això creu que els esforços s'han de centrar a vacunar "tothom". En tot cas, sí que deia que ja han començat a "preparar-ho" consultant al comitè de bioètica.


França ja ha restringit l'accés de les persones no vacunades o sense PCR negativa als restaurants, mentre que Itàlia també ho ha fet per a restaurants, bars o cinemes. Argimon veia lògic que a Catalunya es vagi en esta direcció, però creu que ara no és el moment i que primer cal que tothom hagi tingut l'oportunitat de rebre la vacuna. "És diferent aplicar el document digital de vacunació Covid per viatjar a països europeus que traspassar-ho a l'entorn nacional", afegia.

Sobre el toc de queda, deia que caldrà anar "setmana a setmana" i que el manteniment de la mesura dependrà del que digui el TSJC. "Però, des del punt de vista epidemiològic, sí, el necessitarem tot l'agost", remarcava.


També deia que la cancel·lació de les vacances dels sanitaris és "una possibilitat real", mentre remarcava que els professionals "mai" es plantejaran l'opció que perilli l'atenció a la població.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació