Sisè tractament contra la mosca negra al riu Ebre este dimarts

El COPATE preveu fer una setena actuació, una més que l'any passat

per Redacció, Tortosa | 19 de juliol de 2021 a les 16:44 |
Un tècnic revisant mostres de macròfits del riu Ebre per comprovar la població de larves de mosca negra que contenen. | Cedida
El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) farà este dimarts el sisè tractament per controlar la població de mosca negra al riu Ebre. Enguany es faran set tractaments, un més que l'any passat. El pressupost del COPATE per combatre la mosca negra i el mosquit és d'1,3 milions d'euros, la meitat finançats per la Generalitat i la resta per la Diputació de Tarragona i els ajuntaments del Delta. És la segona campanya consecutiva que el tractament contra la mosca negra es pot començar a principi d'any de manera que es garantix que siga més efectiu perquè s'ataca la primera generació de larves abans que es convertisquen en adults i s'eviten problemes de salut pública a l'estiu.

Este dilluns els tècnics han fet els mostrejos previs al sisè tractament. Amb l'embarcació de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE) s'analitza la densitat de larves que hi ha als macròfits del riu. Este dimarts, des d'un helicòpter, s'abocaran 2.100 litres del producte biològic BTI en set punts del riu, entre Ascó i Tortosa, i dimecres es farà un altre mostreig per comprovar l'eficàcia del tractament.

 

Participació