La Regidoria de Medi Ambient de l'Ampolla fomenta la cura de les platges del municipi

Estes iniciatives s'emmarquen en el pla de compromís adquirit per esta regidoria per cuidar el medi ambient

per Aguaita.cat, L'Ampolla | 18 de juny de 2021 a les 18:09 |
Escultura per recollir plàstics a la Platja de les Avellanes de l'Ampolla | Cedida
L'inici de la temporada estival fa més visible la problemàtica dels residus i plàstics al mar. En el marc del pla de compromís adquirit per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla per cuidar el medi ambient del municipi, estos mesos d'estiu 
es continuaran promovent activitats i projectes amb l'objectiu de mitigar l'impacte que els residus provoquen a les platges i protegir l’entorn natural que envolta l'Ampolla.


Enguany, la Regidoria de Medi Ambient ha instal·lat de nou tres boies SSBBuoy a la platja de les Avellanes i tres més a la platja de Cap-Roig. Enguany serà el segon any que la costa del municipi disposarà d'estos dispositius, els quals filtren microplàstics, per a recollir informació sobre quins tipus de plàstics hi ha presents a les aigües del litoral de la població. 
 

Compactadora de llaunes a la Platja de les Avellanes Foto: Cedida


Com a novetat respecte a l'any anterior, l'Ajuntament de l’Ampolla ha signat un conveni amb l'Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), en el qual també participa l’Ajuntament d'Altafulla i altres instituts de Barcelona. Este conveni, entre altres aspectes, proporcionarà un estudi més extens sobre la presència d'estos materials gràcies als diversos punts de mostreig que hi haurà al llarg de la costa catalana. De la mateixa manera que l'any passat, "cal insistir que la finalitat d'aquest projecte no és acabar amb aquestes partícules, ja que és impossible aconseguir-ho, 
sinó conscienciar la ciutadania d'aquest problema", explica la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla, Meritxell Faiges.

 

Participació