Deltebre realitzarà un estudi per detectar casos de soledat en la gent gran

El consistori i les entitats de jubilats treballaran per localitzar persones no identificades per serveis socials

per Aguaita.cat, Deltebre | 8 de juny de 2021 a les 12:06 |
Des del consistori també es van reunir amb les entitats de pensionistes per saber el seu estat actual. | Pixabay
L'Ajuntament de Deltebre col·laborarà amb l'Associació de Gent Gran i la de Jubilats i Pensionistes del municipi per identificar casos de soledat i aïllament en persones grans no detectades per serveis socials. A banda, des del consistori també es van reunir amb les dos entitats per conèixer el seu estat i detallar les actuals restriccions i activitats que es poden fer en el marc de la pandèmia.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, explicava que "la pandèmia ha impactat de manera directa a la gent gran del nostre municipi, ja que les diferents restriccions han suposat un fre per a les activitats del seu dia a dia, i també per a la dinamització de les dos entitats de gent gran". Per la seva banda, la regidora de Servei a les Persones i Protocol, Lluïsa Ventura, detallava que "amb la diagnosi podrem conèixer l'estat de salut i l'estat emocional de la gent gran, per així detectar situacions de risc de les persones que no són usuàries de serveis socials, i també per esbrinar totes aquelles persones que es troben en soledat". Posteriorment, amb aquesta informació s'oferiran als veïns i veïnes els diferents serveis que des de l'Ajuntament posen a l'abast de les persones per evitar l'aïllament o l'exclusió social.


Per a obtenir les dades, l'Ajuntament de Deltebre farà tramesa d'un qüestionari a la gent gran del municipi, que hauran de tornar implementat al Centre Esportiu del Delta, al mateix Ajuntament de Deltebre, o bé als dos casals de la gent gran.

Paral·lelament, en els propers plenaris es durà a aprovació el Consell Municipal de la Gent Gran, un òrgan de participació amb el qual es vetllarà pels interessos d'este sector.

 

Participació