El Banc dels Aliments recull més de 12.000 quilos de menjar a Tortosa

Des de l'entitat destaquen que ha augmentat el valor nutricional dels productes recollits

Des del Banc dels Aliments van agrair la tasca del voluntariat.
Des del Banc dels Aliments van agrair la tasca del voluntariat. | Cedida
Aguaita.cat
07 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:03h
El Banc dels Aliments ha recollit 12.311 quilos d'aliments en només dos dies a Tortosa. En col·laboració amb Càritas, Creu Roja i l'Ajuntament de Tortosa, este cap de setmana l'entitat va organitzar la vuitena "Recollida de primavera", un acte solidari que, segons deien des del Banc dels Aliments, tot i que la quantitat d'aliments recollits va ser menor que en les recollides prèvies a la pandèmia, ha augmentat el valor nutricional dels productes recollits. Els aliments es repartiran immediatament entre les famílies més vulnerables del municipi.

En esta edició van ser més de 300 els voluntaris que van prendre part en la recollida, als quals el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, els va voler agrair la seva implicació: "gràcies a les més de 300 persones que heu tornat a fer possible que la recollida hagi estat un èxit", afegint que "un cop més, queda demostrat que quan sumem esforços, multipliquem resultats", ha manifestat Ologaray, que ha recordat que "en la lluita contra la fam hi estem tots implicats: la ciutadania, les empreses i les administracions, i avui queda demostrat que tots hem complert".

Des del Banc dels Aliments recordaven també que, tot i l'augment generalitzat d'un 30% de la necessitat alimentària, les administracions com l'Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona, que han duplicat les partides a les entitats socials, i d'altres com la Generalitat o el govern espanyol, durant aquests darrers mesos ha estat possible repartir els mateixos aliments per persona que abans de la pandèmia.