Cap de setmana de rescats a la costa ebrenca

Salvament Marítim ha actuat a la desembocadura de l'Ebre, al Trabucador i a l'Ametlla de Mar

per Aguaita.cat , Riumar, 18 de maig de 2021 a les 11:51 |
L'embarcació de Salvament Marítim remolcant a l'embarcació espatllada a la desembocadura de l'Ebre, este cap de setmana. | Creu Roja
Salvament Marítim ha acudit, este cap de setmana, a tres avisos d'embarcacions que navegaven a la deriva. L'arribada del bon temps i el relaxament de les restriccions convidava als amants de la mar a sortir a navegar, fet que va acabar amb tres rescats, entre dissabte i diumenge, a la desembocadura de l'Ebre, al Trabucador i a l'Ametlla de Mar.

El primer cas va tenir lloc dissabte a la tarda. Cap a tres quarts de set, el servei d'emergències marítimes va rebre un avís d'una embarcació que havia sortit de l'Ampolla i es trobava espatllada a la desembocadura del riu Ebre. A bord de la barca, de 5,20 metres d'eslora, hi anaven dos persones, que cap a les vuit de la tarda van poder ser remolcades fins a Riumar.

 
El dia més dur, però, va ser diumenge, quan es van rebre dos avisos diferents en quatre minuts. Cap a les 12 del migdia, des del port esportiu Sant Carles Marina avisaven que un client navegava a la deriva, en una zona de molt poc calat, amb una llanxa pneumàtica de tres metres d'eslora. Per al rescat es va activar la llanxa de Salvament Salvamar Achernar i l'helicòpter Helimer 221, els quals van localitzar la nau cap a la una i mitja del migdia.


D'altra banda, també a les dotze del migdia, Salvament Marítim va rebre un avís d'una zòdiac que anava a la deriva amb tres persones a bord. La nau, que es trobava prop de les gàbies de tonyines de l'Ametlla de Mar, va enviar la ubicació per WhatsApp i, mitja hora després, la LS Atlas la remolcava fins al port de l'Ametlla de Mar.

 

Participació