El Museu de la Mar de l’Ebre a la Ràpita celebra el Dia Internacional dels Museus

Els dies 15 i 16 de maig, el museu ofereix el contacontes ‘El viatge de la perla’, una jornada de portes obertes i l’estrena de l’aplicació ‘El museu al teu mòbil’

Museu de la Mar de l'Ebre, a la Ràpita
Museu de la Mar de l'Ebre, a la Ràpita | Arxiu
Aguaita.cat
06 de maig del 2021
Actualitzat a les 21:53h
El Museu de la Mar de l’Ebre, amb el suport del Museu de les Terres de l’Ebre, celebra el Dia Internacional dels Museus amb activitats i estrenes programades per al cap de setmana del 15 i 16 de maig. Enguany, la diada del 18 de maig es commemora sota el lema ‘El futur dels museus: recuperar i reimaginar’. La regidora de Cultura, Èrika Ferraté, considera que “aquestes novetats que programem en el marc del Dia Internacional dels Museus són una oportunitat més per donar a conèixer el Museu de la Mar de l’Ebre i apropar-lo a diferents públics”. 

Entre les dues activitats planificades hi haurà una jornada de portes obertes el diumenge 16 de maig, en els horaris habituals del museu: d’11 a 14 h i de 16 a 19 h. I d’altra banda, el mateix diumenge, l’Institut d’Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya oferirà el contacontes ‘El viatge de la perla’ a les 11.30 h. Les inscripcions per assistir al contacontes s’han de fer mitjançant el següent correu electrònic: museudelamardelebre@gmail.com. 

A més, el dissabte 15 de maig, el Museu de la Mar de l’Ebre estrenarà l’aplicació ‘El museu al teu mòbil’, la qual permetrà als visitants obtenir la informació del museu a través del codi QR que es troba a la recepció. La regidora destaca que “és molt important adaptar-se a les noves demandes tecnològiques” i afirma que “és un factor que tenim molt en compte per fer visible i accessible el nostre museu”. Entre les estrenes, també hi haurà el reportatge ‘Youtubers als museus’, realitzat per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, a través de les seues xarxes socials. 
 
 

Cartell sobre les activitats del Dia Internacional dels Museus a la Ràpita Foto: Cedida