La corba de contagis de covid remet a l'Ebre, però la pressió hospitalària segueix preocupant

Hi ha 54 brots actius al territori i els pacients que ingressen a l'UCI són de menys edat

La situació de les residències és estable, però s'han detectat dos positius en personal que no s'havia volgut vacunar.
La situació de les residències és estable, però s'han detectat dos positius en personal que no s'havia volgut vacunar. | HTVC
Aguaita.cat
04 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:53h
Les dades epidemiològiques dels últims dies confirmen una tendència a la baixa a les Terres de l'Ebre, però amb 54 brots actius preocupa la pressió assistencial als hospitals, que és alta. Actualment hi ha 30 ingressats per covid, 5 a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús i 25 al Verge de la Cinta, 11 dels quals a l'UCI (que té una ocupació de 16 llits amb pacients d'altres patologies).

L'efecte de la vacunació entre la gent més gran es fa notar i la mitjana d'edat dels ingressats a l'UCI baixa, ja que actualment és de 62 anys. A les residències la situació és estable, però s'han detectat 2 positius, professionals sanitaris que havien declinat el vaccí. En l'àmbit escolar hi ha 19 grups bombolla confinats i l'escola de la Galera tancada.

La pandèmia no creix
La velocitat de propagació del virus segueix per sota d'1 a les Terres de l'Ebre, concretament en 0,88, mentre que la setmana anterior era d'1,28. Que el risc de propagació, també conegut com a Rt, se situï per sota d'1 significa que la pandèmia, de moment, no creix al territori. D'altra banda, este dimarts s'han confirmat 10 nous casos positius, pel qual la regió sanitària de les Terres de l'Ebre acumula, des de l'inici de la pandèmia, 10.379 casos confirmats per PCR o TA i 10.702 si es tenen en compte totes les proves.

Quant al risc de rebrot baixa 5 punts, fins a 167 (alt), mentre que en l'interval anterior era de 251. La taxa de confirmats per PCR o TA entre el 24 i el 30 d'abril és de 82 per cada 100.000 habitants. La incidència a 14 dies és de 188. El 4,54% de les proves que es fan surten positives. En esta regió han mort 178 persones des de l'inici de la pandèmia, cap més.