La sèrie Crims aborda este dilluns el cas de l'assassinat de la jove d'Ulldecona Mari Carme Castell

El programa de TV3 tracta en dos capítols un cas que va sacsejar tota la comarca a principis dels anys vuitanta

El febrer  de 1982 Ulldecona vivia la nit del primer ball de Carnestoltes en 40 anys.
El febrer de 1982 Ulldecona vivia la nit del primer ball de Carnestoltes en 40 anys. | Crims
Aguaita.cat
03 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:58h
El febrer de 1982 Ulldecona vivia la nit del primer ball de Carnestoltes que es permetia després de quatre dècades de dictadura franquista. La nit acabaria en tragèdia. L’endemà, una família que passejava per la zona del castell va trobar el cadàver de Mari Carmen Castell. La jove, filla de l’ex alcalde Jeroni Castell, tenia 19 anys quan va ser assassinada, després de defensar-se del seu agressor, que havia intentat violar-la. Este cas que va trasbalsar Ulldecona i tota la comarca serà tractat esta nit en la sèrie “Crims” que presenta Carles Porta a TV3 (22.04 hores).

Un cas paradigmàtic per les circumstàncies, per les irregularitats que van esquitxar les investigacions, per la crueltat, pel cinisme de l'assassí, Ramon Barranco, vivint al mateix municipi durant anys fins la seua tardana detenció, per la persistència de la família per desemmascarar-lo i pel desenllaç, la rebel·lació d'un familiar de l'assassí.

La Guàrdia Civil va ser el cos encarregat de portar a terme la investigació. Després de mesos posant potes enlaire gairebé tota la comarca el cas es va arxivar sense cap culpable clar. “Detectius privats, pàrquings de discoteques, personatges del cas Alcàsser, escoltes telefòniques, programes i una atípica parella de guàrdies civils, acompanyaran a la família en una lluita de més de divuits anys contra l'oblit i la prescripció”, explica la sinopsi del programa. Este dilluns se’n podrà veure la primera part i en una setmana, la segona i última.
 
"Crims" és una sèrie de "true crime" presentada per Carles Porta i creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory, que relata crims reals que han passat fa pocs anys a Catalunya.