Tres escoles ebrenques guanyen el Premi Pilarín Bayés

Els centres d'Alcanar, Vilalba dels Arcs i la Ràpita estan entre els 17 centres guanyadors dels premis de contes

La temàtica de l'edició 2021 ha estat
La temàtica de l'edició 2021 ha estat | Annie Spratt
Aguaita.cat
23 d'abril del 2021
Actualitzat el 25 d'abril a les 18:20h
Tres escoles ebrenques estan entre els 17 centres guanyadors de la 18a edició del Premi Pilarín Bayés. Segons el jurat, esta edició del concurs de contes que porta el nom de la coneguda il·lustradora catalana ha estat una de les més participatives de la història del guardó, amb gairebé 10.000 participants. Entre els guanyadors, esta edició hi ha els centres d'Alcanar, Vilalba dels Arcs i la Ràpita.

La temàtica de l'edició 2021 ha estat "contes del confinament", donant resposta a allò que més han sentit a parlar els infants els últims mesos, proposant així que reflexionen en forma de conte entorn allò que tant ha impactat la seva vida quotidiana. L'Escola Joan Baptista Serra d'Alcanar ha guanyat el premi de Cicle Inicial amb el conte "Confinament, família, veïns i regals"; mentre que l'Escola El Diví Mestre de Vilalba dels Arcs ha estat guardonada per "Les petites coses" i l'Escola Carles III de la Ràpita per "Pluja d'històries confinades", els dos contes obra de l'alumnat de Cicle Mitjà.

Aquest any s'han presentat al Premi gairebé 1.200 contes escrits des de 165 escoles d'arreu de Catalunya. Així, hi han participat 9.985 infants, superant amb escreix els 6.900 de l'edició anterior. Contes que ens parlen dels mesos de confinament des de diferents perspectives però en general realçar la solidaritat i l'excepcionalitat del moment. Disset històries han estat escollides per Jurat del Premi, que l'Editorial Mediterrània publicarà en un llibre recull, il·lustrades per Pilarín Bayés, i que s'enviarà als autors dels contes guanyadors.

Des de l'any passat s'inclou un jurat infantil format per dos infants que s'afegeixen al jurat habitual, donant espai a la canalla a expressar la seva opinió en tot allò que els afecta i a veure com esta opinió és atesa, com s'apunta a la Declaració dels Drets dels Infants.