L'ampostina Annabel Marcos, investigada per les places d'interins de llarga durada

La causa s'investiga per aclarir si una sèrie d'alts càrrecs públics han comès un presumpte delicte de prevaricació administrativa

Annabel Marcos, en una imatge d'arxiu.
Annabel Marcos, en una imatge d'arxiu. | S.C.
Aguaita.cat
15 d'abril del 2021
Actualitzat a la 13:10h
Una jutgessa de Barcelona investiga a l'ampostina Annabel Marcos per un delicte de prevaricació administrativa. Concretament, arran d'una querella presentada per la Plataforma d'Interins de Catalunya (PIC), s'investiga a Marcos, secretària d'Administració i Funció Pública, i a Pilar Sorribas, directora general de Funció Pública, per convocar processos de selecció per a places de l'administració catalana que fa anys que estan cobertes per personal interí.

La querella ha estat admesa a tràmit per la titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, que ha citat a declarar a Marcos i a Sorribas com a investigades per al 21 de juny. Tal com avança El Periódico, la querella en qüestió, que ha estat redactada per l'advocat Andrés Maluenda, acusa les alts càrrecs d'accelerar els processos selectius per cobrir places d'ocupació pública a la Generalitat, tot i que estes fa anys que estan ocupades per personal eventual. Un fet que, segons manté la querella, "vulneraria els drets dels treballadors interins, ja que els obliga a superar un procés de selecció obert per fer-se amb places de l'administració que ocupen des de fa temps".

La jutge ha acordat admetre a tràmit la querella, davant els indicis que els fets relatats puguin "revestir caràcters de delicte", segons sosté El Periódico. La querella diu que Sorribas i Marcos han convocat unes oposicions, "fent veure que pretenen solucionar l'evident problema existent sobre l'alt percentatge de treballadors interins" a la Generalitat. Així i tot, rebla que estos concursos són contraris "a l'ordenament nacional i europeu", ja que, si bé resolen la "irregularitat" del lloc de treball, "no donen solució a l'interí que l'ocupa des de fa anys, fins i tot dècades".

En un comunicat, els empleats eventuals denunciaven que este tipus de convocatòries arriben molt esporàdicament, així com que estan obertes a tothom, sense mecanismes de protecció per als interins que porten anys treballant.