El Baix Ebre elabora un protocol envers les violències sexuals en espais d'oci

L'objectiu és generar espais d'oci segurs i lliures de violències masclistes a tots els municipis de la comarca

per Aguaita.cat , Tortosa, 14 d'abril de 2021 a les 10:01 |
Façana de l'edifici del consell comarcal del Baix Ebre, a Tortosa. | Cedida
El Consell Comarcal del Baix Ebre i la secretaria Territorial de Joventut han començat a treballar en l'elaboració d'un protocol envers les violències sexuals en espais d'oci de la comarca. Així, el conseller comarcal de Joventut, David Poy i el coordinador territorial de Joventut a les Terres de l'Ebre, Joan Lluís Barberà, han mantingut una primera reunió de treball, en què també ha participat l'entitat Noctàmbules, que participarà en la redacció del protocol. L'objectiu és contribuir a generar espais d'oci segurs i lliures de violències masclistes a tots els municipis del Baix Ebre.

Este protocol implicarà la participació dels ajuntaments i les entitats locals que organitzen actes festius, els quals rebran eines i recursos per poder atendre les situacions de violència sexual que es puguen produir durant els actes festius municipals. De moment, s'ha acordat la creació de tres grups de treball: una comissió política, que lidere projecte; un grup motor, que implique els tècnics de Joventut i Igualtat dels diferents municipis de la comarca i, finalment, una comissió participativa, formada per representants de les entitats municipals que participen en l'organització dels actes festius locals.


El Consell Comarcal del Baix Ebre reitera el seu compromís per tal d'erradicar les violències sexuals i treballar per a la generació d'espais lliures i saludables en tots els àmbits, també en els espais d'oci.

 

Participació